Beni öldüremediler oğlumu kaçırdılar!

Evlat nöbetindeki baba: Beni öldürmek istediler, başaramayınca oğlumu kaçırdılar

Haberler 04.11.2021 - 01:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP il binas önünde evlat nöbeti tutan ailelerle birlikte eylemini sürdüren Nurettin Ödümlü, hem muhtar hem de korucu olduu için PKKl teröristlerin kendisini öldürmek istediini, bunu baaramaynca da 7 yl önce o dönem 17 yanda olan olu Yusufu kaçrdklarn söyledi.

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn PKK tarafndan kaçrldn düünerek HDP Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde oturma eylemine balad. 238 ailenin 793 gündür sürdürdüü evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte 32 aile çocuklarna kavutu. Ailelerin eylemi sürüyor.

OLUMA TUZAK KURARAK KAçIRDILAR

Siirtin irvan ilçesinde 2014 ylnda 17 yandayken kaçrlan olu Yusuf için eylemini sürdüren Nurettin Ödümlü, o günden beri olundan haber alamadn söyledi. Kendisinin muhtar ve güvenlik korucusu olduunu ifade eden Ödümlü, terör örgütünün tuzak kurarak olunu kaçrdn aktararak öyle konutu:

HDP olumu kandrp daa kaçrd, 7 yldr çocuumun sesini duymamm. HDPye oy verenler bir düünsün, onlarn kendi evlatlar yok mudur? Yetmez mi bu kann dökülmesi. Bu Kürt evlatlarn, gençlerini bitirdiler. Ben hem köy korucusuydum hem de muhtardm, devletimi de seviyordum, bu nedenle bana tuzak kurdular, bunu öldürelim dediler öldüremediler, güçleri yetmedi, bu defa evladm kaçrdlar. HDP Siirt belediyesinden 2014 ylnda gece otomobille irvana geliyorlar, çocuuma gel Siirte bir yük var indir, sana 2 yevmiye verelim diyerek götürüyorlar. Orada götürdüler çocuumu. Bu nasl insan hakkdr, bu nasl demokrasidir, bu nasl eitliktir. Milletvekili olmak için bin tane Kürt gencini ölüme götürüyorlar. 2017de Sincarda olduunu örendim, 2019da da ölüm haberi geldi olumun. çocuumun ölüp ölmediini bilmiyorum, onun yaad hayaliyle yayorum. Yusuf olum sana sesleniyorum, senin için ölmü diyorlar, eer sasan bize yaadn bildir. Kaç gel orada Barzani askerine teslim ol. Oradaki bütün gençlere de sesleniyorum, siz niye öleceksiniz. HDP milletvekilleri kendi çocuklar Avrupada okutuyorlar, sahillere gönderiyorlar, villalarda yaatyorlar, siz orada maaralarda onlar için ölüyorsunuz. Hepiniz teslim olun gelin.

Ana Sayfaya Git