Benim mülküm yolu kapattı!

Çermik’e bağlı Aynalı Mahallesi eski Muhtarı Abdurrahim Ekinci, “özel mülkü” olduğunu iddia ettiği Kocahudo Mezrasının yolunu kapattı. Mezrada yaşayanlar ile Ekinci arasındaki anlaşmazlık yargıya taşındı.

Haberler 13.10.2020 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çermik ilçesine bal Aynal Mahallesinde yaayan Ekinci ailesi, mera anlamazl nedeniyle yaklak bir ay önce 30 kiinin ikamet ettii çaltepe Mahallesine bal Kocahudo Mezrasnn yolunu kapatt. Mezra halk ile Ekinci ailesinin birbirlerini suçlad söz konusu durum anlama salanamamas üzerine yargya tand.

KARILIKLI RESTLEME!

çermik-Siverek karayolundan Aynal Mahallesine ve buradan da Kocahudo Mezrasna giden yol, 1999 ylnda yaplarak, yaklak 10 yl sonra stabilize edildi. Stabilize yola daha sonra asfalt döküldü. 2011 ylnda, Ekinci ailesi yolun kendi arazilerinden geçtiini iddia ederek, snr tespiti için kadastro talebinde bulundu. Kadastro sonras yolun bir ksmnn Ekinci ailesinin arazisinde kald tespit edildi.

Kacahudo sakinleri, söz konusu karar sonras Ekinci ailesinin mezralarndaki meralar ekmesini kar idari birimlere bavurdu. dari birimler, Ekinci ailesini meralarn ekiminden men etti. Ekinci ailesi ise, buna karlk olarak Kocahuduya giden yolu ta ve çakllarla kapatt.

NTKAM çN YOL KAPATILDI

Kocahudo sakinlerinden Hdr Aydn, yollarnn kapatlmas nedeniyle madur olduklarn, giriimlerinin ise sonuçsuz kaldn aktard. Mezraya gidi gelilerde farkl yollar kullanmak zorunda kaldklarn belirten Aydn, kendilerine gelen misafirlerine, Hdra gidiyorsanz bu yolu kullanamazsnz denildii ve geri çevrildiklerini kaydetti. Yollarnn Karatarla mevkiinde eski muhtar Abdurrahman Ekinci tarafndan kapatldn paylaan Aydn, yolun kapatlmasnn nedeninin ise intikam almak olduunu savundu.

Abdurrahim Ekincinin kendi mahalleleri snrnda bulunan bir meray sürdüünü ve buna kar lçe Kaymakamlna ikayette bulunduklarna deinen Aydn, Onlar ikayet ettik. Ekilen mera yüzünden aramzda sorun çkt. Kaymakamlk meray sürdükleri için iki defa sürülmemesi yönünde men karar verdi. Bu durum onlar kzdrd. Onlar da bizim meraya gelen yolu kapatarak intikam almak istedi diye konutu.

KAMU DARELER SESSZ KALIYOR

Jandarma, belediye ve valilie bavurduklarn ancak bir sonuç alamadklarn ifade eden Aydn, çermik Kaymakamnn kendisine, Baka yol kullan önerisi yaptn söyledi. çermik Tapu ve Kadastro Müdürlüüne de sorunun çözümünü için bavurduklarn dile getiren Aydn, Kadastro snrlandrma hatasnn acilen düzeltilmesi gerek. Bu lütuf deil, yasal zorunluluktur. Lakin kamu idareleri olaya sesiz kalp yasa ve yönetmenlikleri görmezden gelmekteler. Bu haksz bir tutum. Mesele Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, çermik Belediyesi ve çermik Kaymakaml gerekli iradeyi göstermemesi ve olaya kar kamu gücünü kullanmamasdr. Yol devletin 21 yl önce hizmete açt yol. Yolun ulama elverisiz hale getirilmesine destek veriliyor tepkisinde bulundu.

Anne ve babasn yolun kapatlmasndan kaynakl hastaneye götüremediini ve madur olduklarna dikkati çeken Aydn, son olarak jandarmann da kendisine sözlü olarak yolu kullanmamas söylediini ve konuya ilikin suç duyurusunda bulunduunu ifade etti.

ÖZEL MÜLKÜM

Yolu kapatt belirtilen Aynal Mahallesi eski Muhtar Abdullah Ekinci ise, özel mülkü olan ksma kazk çaktn söyledi. 2011 ylnda özel mülkünün bir bölümünün tapuya kaydedilmemesi üzerine hatal snrlandrma yapldn savunan Ekinci, Aydn ailesi tarafndan evinin tarandn belirtti. Ekinci, tek amacnn özel mülkü olan ksm korumak olduunu aktard.

Ana Sayfaya Git