Beraat Etti!

Diyarbakır'da, 2016 yılında meydana gelen olayda, cezaevi arkadaşının sevgilisi 31 yaşındaki S.Ö.'yü tehdit ederek, cinsel istismarda bulunduğu, telefon ve ziynet eşyasını zorla yağmaladığı ve bir evde zorla tutarak tecavüz ettiği iddia edilen 23 yaşındaki Ş.D., mağdurun şikayeti üzerine tutuklandı.

Haberler 17.08.2017 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nitelikli cinsel saldr, nitelikli yama ve cinsel amaçl kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 32 yla kadar hapis istemiyle yarglanan .Dnin, iddia edilen suçlar ilediinin sabit olmamas nedeniyle beraatine ve tahliyesine kara verildi. Sann avukatlk ücretinin de hazine tarafndan karlanmas kararlatrld.

ddianameye göre; baka bir suçtan Diyarbakr E tipi Cezaevnde tutuklu bulunan 23 yandaki .D., tahliye olduktan sonra kou arkada M.G.Ö.nün 31 yandaki sevgilisi S.Ö.yü telefonla arayp, erkek arkadandan haber getirdiini söyleyerek, görümek istedi. 2016 yl Haziran aynda S.Ö. ile bir parkta buluan .D., genç kza cezaevindeyken fotoraflarn gördüünü ve ak olduunu söyleyerek, arkadalk teklifinde bulundu. Teklifi kabul etmeyen S.Ö.yü rahatsz etmeye balayan .D., kendisiyle birlikte olmasn, olmazsa sevgilisi ile cinsel ilikiye girdiini ailesine anlatacan söyleyerek, maduru bask altna almaya balad. S.Ö.nün baskdan kurtulmak için 14 Temmuz 2016 günü .D. ile bulutuunu belirten savc, üphelinin olaylar ailesine anlatma tehdidi ile genç kzdan zorla altn kolyesini aldn kaydetti.

CNSEL SALDIRI, ZORLA ALIKOYMA VE YAMA

üphelinin, genç kz zorla eve götürüp, iki kez cinsel saldrda bulunduunu belirten savc, madurun o gece ayn evde tutulduunu ifade etti. .D.nin, daha sonra madurun cep telefonuna el koyup 600 lira karlnda satt, GSM hattn borçlandrarak bir telefon ve tablet ald belirtilen iddianamede, genç kzn bu süreçte birden fazla kez cinsel saldrya maruz kald kaydedildi. .D.nin daha sonra S.Ö.yü çnar ilçesindeki üvey ablasnn evine götürdüünü belirten savc, madurun 3-4 gün boyunca zorla bu evde tutulduunu ve tecavüze uradn ifade etti. üpheli tarafndan sürekli darp edilen madurun, ablasn görme bahanesiyle evden kaçp, polis merkezine gittiini belirten savc, hastaneye sevk edilen S.Ö.nün vücudunda çok sayda yaralanma tespit edildiini ve tedavi altna alndn kaydetti. ddianamede, 22 Temmuz 2016 günü tutuklanan .D.nin nitelikli cinsel saldr, nitelikli yama ve cinsel amaçl kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 32 yla kadar hapisle cezalandrlmas istendi.

SANIK, REDDETT, MADUR BRDEN FAZLA CNSEL SALDIRIYA URADIM DED

ddianamenin kabulünün ardndan tutuklu sank .D.nin yarglamas Diyarbakr 1inci Ar Ceza Mahkemesinde yapld. fadesi alnan sank .D., cinsel saldrda bulunmadn, madur ile rzasyla cinsel ilikiye girdiini ve eyalarn yamalamadn söyledi. Madur S.Ö. ise, sann sürekli kendisini arayp, mesaj attn belirterek, Takntl bir ekilde aramaya, mesaj atmaya devam etti. Kou arkada olan sevgilim, ona baz özel eylerimizi anlatmt. Ailemden çekindiim için korktum. Bunlar aileme anlatacan söylüyordu. 15 Temmuz darbe teebbüsünden bir gün önce beni zorla bir yere götürdü. Alkollüydü ve orada beni dövdü. Cep telefonumu ve altn kolyemi zorla ald. Korkumdan sesimi çkaramadm. Birden fazla kez cinsel saldrya uradm. Sürekli dövüldüm. Korktuum için ne dese yapyordum.Telefon hattm üzerinden cep telefonu ve tablet ald. 2 bin 500 lira borçlanm oldum. Beni bask altna ald için kimseden yardm isteyemedimdedi.

SAVCI: MKANI VARKEN POLSE BAVURMADI

Madur S.Ö.nün ablas A.A. da tank olarak alnan ifadesinde, sann kardeini kaçrdn belirterek, Kardeim geri geldiinde, saç ba dankt, yüzü mosmordu, çok darp edilmiti. Kardeimin bir haftadr nerede olduunu bilmiyordukdedi. Durumada görüünü açklayan savc, tank ifadeleri ile madurun ifadeleri arasnda çeliki bulunduunu söyledi. Madurun güvenlik kuvvetlerine bavurma imkan olmasna ramen bavuruda bulunmayp, sankla görümeye devam etmesinin hayatn olaan akna uymadn belirten savc, bu nedenle beyanlarna itibar edilemeyeceini vurgulad. ddia edilen suçlarla ilgili kuku snrlarn aan, kesin ve inandrc delil bulunmadn belirten savc, sank .D.nin beraatine karar verilmesini istedi.

MAHKEME: DARP EYLEMN DER SUçLARI LEMEK çN YAPMADI

Kararn açklayan Mahkeme, sank .D.nin iddia edilen suçlar ilediinin sabit olmamas nedeniyle beraatine ve tahliye edilmesine karar verdi. Sana 3 bin 960 lira avukatlk ücretinin hazineden ödenmesine hükmeden mahkeme, sann tutuklu kald süre nedeniyle hazine aleyhine maddi ve manevi tazminat davas açabileceini de bildirdi. Gerekçeli kararda, sann normal yollarla madur ile birden fazla kez cinsel ilikiye girdii belirtilerek, Madurun altn kolye ve telefonunu alarak satt, madur adna tablet ve cep telefonu alarak kendisini borçlandrd anlalmakta ise de; sann inkara yönelik savunmasnn aksini ispatlayacak yeterlilikte somut ve inandrc delil elde edilememitir. Mevcut üphe sank lehine deerlendirilerek beraat karar vermek gerekmitir. Sank ile sevgili olan madurun birlikte zmire gitme plan çerçevesinde paraya ihtiyaçlar olduu için rzas kapsamnda söz konusu malzemeleri satt kanaatine varlmtr. Alnan raporda sank ve madur arasnda çok sayda telefon görümesi tespit edilmitir. Madurun, sanktan kaçp kurtulma, adli birimlere bavurup, yardm isteme olana varken sank ile görümeye devam etmesi karsnda, mevcut üphe sank lehine deerlendirilmitir. Madurun polise müracaat srasnda vücudunda darp, cebir izleri mevcut olup, sank da maduru darp ettiini beyan etmi ise de, sann dengesiz bir kiilikte olduu, yaadklar tartmalardan dolay maduru darp ettii, darp eyleminin dier suçlar ilemek amacyla gerçekletirilmedii sonucuna varlmtrdenildi.

Ana Sayfaya Git