Beraat ettik iade edin!

Kayyım atandıktan sonra yargılanan ve beraat eden Ergani Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Kaya ve HDP’li Meclis üyeleri, “Hani yargılamalardan sonra beraat edenler göreve iade edilecekti?” diye sordu.

Haberler 23.04.2022 - 01:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-Halklarn Demokratik Partisinin (HDP) kayym atanmas sonucu görevden alnan Ergani Belediyesi Ebakan Ahmet kaya ve beraberindeki Meclis üyeleri, yaplan yarglamalar sonucu beraat edilmelerine ramen göreve iade edilmemelerine ilikin basn açklamas yapt. Belediye önündeki Botanik Parkta toplanan HDPliler adna konuan Kaya, hukuka uyulmadn iddia etti.

ktidarn verdii keyfi ve hukuksuz kararlara beka sorunu diyerek klf aradn öne süren Kaya, Gelinen noktada iktidarn artk kendisi beka sorunu olmutur iddiasnda bulundu. Kaya, Kendinden olmayan düman gören bir zihniyet ile ülkeyi yönetmek karmaann, kaosun ve huzursuzluun temelini oluturur. Karmaa, kaos ve huzursuzluk yoksulluu, yoksunluu ve yolsuzluu kaçnlmaz klar. Bu gün yaadmz yoksulluk, ortaya çkan devasa yolsuzluk ve hrszlk manzaralar bunun sonucudur iddiasn öne sürdü.

KAYYIMLAR KEYF ATAMALARDIR

2016da balayan DBPli belediyelere kayym atamalarndaki uygulamann 2019da da devam ettiini hatrlayan Kaya, kayym politikalarnn tamamen keyfi olduunu iddia etti. Kaya, Görevden uzaklatrlan bütün Belediye Ebaskanlar ve Meclis üyeleri ile ilgili uyduruk iddianameler hazrlanarak ilem yaplmaktadr. Hatta hiç bir suç isnad olmadan seçilmi belediye meclisleri feshedilmekte, belediye yönetimi tamamen atanmlar tarafndan oluturulmaktadr dedi.

BERAAT EDENLER GÖREVE ADE EDLECEKT?

Ebakan olduu Ergani Belediyesine atanan kayymn da keyfi ve hukuksuz olduunu ilere süren Kaya, yaadklar hukuksuzluklar kar sivil toplum örgütlerine öyle çarda bulundu: Genelde bu hukuksuz kayym atamalarna, özelde de Erganiye uygulanan anayasaya aykr politikalara kar sesimizi birlikte yükseltelim. Hukuksuzluk hepimizin aleyhine ileyen, hukuk da hepimize gerekli olan olmazsa olmaz mekanizmadr. çileri Bakanna seslenerek soruyoruz; Hani yarglamalardan sonra beraat edenler göreve iade edilecekti? Bir kere tutarl davranmak size nasip olmayacak m? Biliyoruz ki siz hukuk ve adalet denen kavramlara oldukça yabancsnz ama biz de bir o kadar hukuk ve adaletin savunucular ve sevdallaryz. Herkesin hukuk önünde eit olduu bir düzen oluuncaya kadar susmayacaz, ylmayacaz.

Ana Sayfaya Git