Beyaz bayraklı işyeri sayısı arttı

Sağlıklı gıdaya erişimi sağlamak için iş yerlerine yönelik Diyarbakır'da başlatılan beyaz bayrak uygulaması devam ederken, kriterlere uyan işyeri sayısı 174'e yükseldi.

Haberler 14.11.2020 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi, salkl gdaya eriimi salamak için i yerlerine yönelik beyaz bayrak uygulamasn sürdürüyor. Salk leri Daire Bakanl Gda Kontrol ekipleri, kentte gda üreten, satan, ileyen, depolayan i yerlerini sürekli denetliyor. Bu yl beyaz bayrak uygulamas için denetime alnan ve kriterlere uyan i yerlerine beyaz bayrak verilmesi ile kent genelinde 174 i yerine 3, 2 ve 1 yldzl bayraklar verildi.

KRTERLERE UYAN

Mevcut denetim ekillerinden farkl olarak, tüketicileri de içine alan i yerlerinde kalite ve gda güvenliini salayan bir sistem olan beyaz bayrak uygulamas, 50ye akn hijyenik, fiziki ve teknik kriter esas alnarak puanlandrmaya dayal bir denetimle belirleniyor. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Salk leri Daire Bakanl gda kontrol ekipleri, il genelinde yapt çalmalar sonucunda i yerlerine önce bilgilendirme daha sonrada beyaz bayrak uygulamas için denetimler gerçekletiriyor. Denetimlerde i yerleri teknik, hijyenik ve fiziki açdan deerlendirilerek beyaz bayrak almaya hak kazanan i yeri sahiplerine bayraklar teslim ediliyor.

Ana Sayfaya Git