Beyler siz geç kalmadınız mı?

Elçi'nin görülen davasına katılmak üzere Diyarbakır'a gelen CHP'li Özel ve Tanrıkulu, HDP önünde evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etmek istedi. Aileler CHP'lilere "Beyler siz geç kalmadınız mı" diyerek, tepki gösterdi.

Haberler 04.03.2021 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla HDP Diyarbakr l Bakanl önünde oturma eylemi balatan aileler, kendilerini ziyarete gelen CHPli milletvekilleri Sezgin Tanrkulu ve Özgür Özele tepki gösterdi. Ailelerden Celil Begda, 18 aydr gelmediler, buraya bizi kandrmaya gelmiler. Kendi kendilerini kandrdlar, dedi.

ALELERDEN SOUK DU

Hendek olaylar srasnda Sur ilçesindeki Dört Ayakl minare önünde basn toplants düzenlerken bandan vurularak hayatn kaybeden Diyarbakr Barosu eski Bakan Tahir Elçinin, görülen davasnn durumasna katlmak üzere Diyarbakrda bulunan CHPli milletvekilleri Sezgin Tanrkulu ile Özgür Özel, 549 gündür HDP önünde eylemde olan aileleri, göstermelik ekilde ziyaret etmek istedi.

HEYET YUHALADILAR

Ziyaret sonras açklama yapan Özgür Özel, bu evlatlarn sa salim ailelerine kavuturmak için çalma yapacaklarn kaydetti. Özel, Gönül hanm Diyarbakr l Bakanmz seçildii günlerde buraya ziyarete gelmi, ben de kendisinden bilgi almtm. Benim Diyarbakr programm olduunda buraya gelmek istediimi söylemitim, bugün Tahir Elçi davas için buradaydk, Sezgin Tanrkulu ve heyetimizle birlikte bu ziyareti gerçekletirdik. Kendileri acl anneler her biriyle tek tek konutuk, kendi hikayelerini anlatmak istiyorlar, hakl olarak. Biz kendilerini dinlediimizde yüreimiz burkuldu, biz kendilerine bunu çok açk bir ekilde söyledik, bu evlatlar hepimizin, bu evlatlarn sa salim annelerine ulamas için gerekli çalmalar ve destei vereceiz. Bundan sonraki süreçte de Türkiyede herkesin kendilerinin üzerine düen bu annelerin sesini duymaktr diye konutu.

18 AY SONRA GELDLER

Ailelerden Celil Begda ise CHP heyetinin kendilerini kandrmaya çaltn söyledi. Begda, 18 aydr gelmiyor, buraya bizi kandrmaya gelmi. Kendi kendilerini kandrd. Bakmayn burada misafirdi, yoksa domates ile pelerine verecektim. Ama biz kendimize yaktrmadk, bizi kandrmaya çalyordu, imdiye kadar neredeydin. Herkes geldi, sen buraya gelmedin. Yok ite askerlerin bombalandn söylüyor, ben kendi gözümle gördüm sen kimi kandryorsun. Meral Akeneri de getireceini söylüyor, ha Meral Akener ha HDP ne fark ediyor. Gelmesinler, biz buradayz, son evladmz almadan gitmeyeceiz. Bu çadr onlar bitirecek, geldi bizi kandrmaya ama biz kanmadk, kendi kendini kandrd. HDP ve CHPye atma diyor, kime ataym ben olumu istiyorum. Cumartesi, pazar annelerine destek veriyorsunuz, bize neden destek vermiyorsunuz? Biz de anneyiz, babayz, haklsn diyor. Ona dedim HDP kapanmasn CHP var, HDP kapanrsa yerine CHP girer, o da öyle deme diyor. Alt yat, kaçt gitti eklinde konutu.

BEYLER GEç KALMADINIZ MI?

CHP heyetinin ziyareti ile ilgili konuan, 2014 ylnda Siirtin irvan ilçesinde 16 yandayken kaçrlan olu Yusuf için oturma eylemini sürdüren Nurettin Üdümlü, HDP ve CHPyi istemediklerini söyledi. Üdümlü, Özgür Özel ve Sezgin Tanrkulu buraya geldi. Onlarn da evlad var. Neden ailelere yardmc olmuyorlar? Biz tepki gösteriyoruz. Eer CHP, HDPye destek vermezse onlara inanacaz. HDP bizim evlatlarmz gasbederek götürüyor dedi.

LER VARMI ONUN çN GELDLER

Daa kaçrlan olu Mehmet Gökçeye kavumak için Ardan gelerek eylem yapan baba Salih Gökçe, kimsenin kendileri üzerinden siyaset yapmasn istemediklerini söyledi.

CHPli heyete evladn istediini ilettiini belirten Gökçe, öyle dedi:

Diyarbakrda ileri varm Sizi de burada görüp gidelim. demiler. Onlara dedim ki Siz HDP ile i birlii yapyorsunuz. Gelip de bizim üzerimizden siyaset yapacanza çocuklarmz HDPden isteyin. HDPden ayrln. HDPden evladm istediim gibi CHP ve Y Partiden de istiyorum. ki yldr burada bekliyoruz, neden gelmediler? Neden Gezi Parknda dolatnz? Buradaki annelerin çocuklarnn bir aaç kadar deeri yok mu?

EYLEM GÖRMEZDEN GELYOR

Anne Mevlüde Üçda da CHPnin sürdürdükleri eylemi görmezden geldiini dile getirdi. Olunun HDP araclyla daa götürüldüünü bildiini anlatan Üçda, Onlara dedik ki çocuklarmz HDPden isteyin. Bizi hiç dinlemediler, Mecliste anlatmadlar. CHP milletvekillerine tepkimiz 1,5 yldr burada olmamza ramen annelerin feryadn duymazlktan, görmezlikten gelmeleri ve HDPye bal olduklar içindi. Sen sözde Cumhuriyet Halk Partisisin, HDP ile ne iin var? HDP ile ilikini kes. Bu çocuklarmz isteyin. diye konutu. Ziyaretin ardndan çadrdan ayrlan CHPli heyete anne ve babalar tepki göstererek, Kahrolsun HDP slogan att.

CHPL ÖZELN AçIKLAMALARI

Özel, ziyaretin ardndan yapt açklamada, Tahir Elçi davas için kentte olduklarn, beraberindekilerle anneleri ziyaret ettiklerini söyledi. Ziyaretin ardndan açklama yapan Özel, ailelerle birebir görütüklerini belirterek, öyle dedi: Onlar dinlediimizde her bir insan hikayesinin içinde yüreimiz burkuldu. Kendilerine unu çok açk ekilde söyledik. Bu evlatlar hepimizin, bu evlatlarn annelerine sa salim ulamas için gerekli çalmalar yapacaz, destei vereceiz. Bundan sonraki süreçte de herkesin üzerine düen bu annelerin sesini duymaktr. Cumartesi annelerinin sesini duyanlarn Diyarbakr annelerinin sesini duymas, Diyarbakr annelerinin sesini duyanlarn cumartesi annelerinin sesini duymas bu sorunun kalc çözümü olacaktr. Hep birlikte evlatlarmz kucaklyoruz.

Ana Sayfaya Git