Bıçak parası yalanlandı!

DÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Akdağ, "bıçak parası alınıyor" iddiasını yalanladı

Haberler 29.05.2021 - 01:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanesi Bahekimi Prof. Dr. Mehmet Akda, baz basn yayn organlarnda baz bölümlerde hastalardan bçak paras alndna dair iddialarn gerçei yanstmadn bildirdi.

Akda yapt açklamada, yönetmenlikte üniversite öretim üyelerinin mesai dnda belli saatlerde özel hasta muayenesi yapmasna ilikin kanunun yer aldn söyledi.

KMSEDEN BIçAK HPARASI ALINMIYOR

Yasa çerçevesinde hastanelerinde hafta sonu ya da mesai dnda, muayene ve ameliyatlarn yapldn anlatan Akda, bunun birçok üniversitede olduu gibi hastanelerinde de uygulandn belirtti.

Geçen ay hastanelerinde 3 bine yakn ameliyat gerçekletirildiini bildiren Akda, bu ameliyatlardan yaklak 270inin sadece özel ameliyat konseptine girdiini kaydetti.

Akda, yasal mevzuat çerçevesinde ilem yaptklarn, baz art niyetli kiilerin hastaneyi skntya sokmak, farkl imaj oluturmak ve salk alannda olumlu gelimeleri gölgelemek amacyla yanl haberlerin verildiini ifade etti.

DÖNER SERMAYE HAREKETLL

Yaynlanan haberin kesinlikle yalan olduunu dile getiren Akda, öyle devam etti: Bu haber kesinlikle iftira, karl olmayan ve alg oluturulmaya çaltrlan bir haberdir. Bütün üniversitelerde döner sermayelerde hastann kendi isteiyle muayene olma hakk vardr. Bu hakk kimse hastann elinden alamaz. Dolaysyla bu uygulamay yapyoruz. Halka özellikle olumlu yönde yansyan, üniversite hastanelerinin özel hastaneleriyle yarr hizmetlerini gölgelemek amaçl aslsz haberlerdir. Haberleri reddediyoruz. Yalan haber için hukuki yönden de bavurularmz yapacaz.

Hastane yönetimi olarak hastalara yaptklar bilgilendirmeler üzerine fisiz ve fatura olmadan ilem yaplmadna yönelik uyarlarnn mevcut olduunu aktaran Akda, Herhangi bir doktorumuz veya öretim üyemizle ilgili bçak paras ad altnda bavuru ve dilekçe olumamtr. Olumas halinde en acil bir ekilde kanunen yasak olduunu dikkate alarak hemen ilem yaparz. Bu sürecin muhatab savclktr. Gereini savclk yapacaktr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git