Bıçak parasına suç duyurusu!

SES, Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde görevli bazı doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu: “Hastalardan bıçak parası alınıyor, mesai saati içinde yapılan ameliyatlar mesai dışında gösterilerek haksız kazanç sağlanıyor”

Haberler 27.05.2021 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES) Diyarbakr ubesi, Dicle Üniversitesi Hastanesinde görev alan baz doktorlar hakknda Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, öretim üyelerinin polikliniklerde muayene yapmad, asistanlara muayene yaptrd, yasak olmasna ramen bçak paras istedikleri, mesai saati içinde yaplan ameliyatlar mesai saati dnda gösterip fazla ödeme aldklar ve ameliyat için aylar sonraya randevu verilen hastalarn, para vermesi durumunda ameliyatlarnn mesai saati dnda yapld belirtildi. Savcla verilen ikayet dilekçesine, usulsüzlük tespit edilen hastalarn isim listesi, Saytayn raporu ve mesai saati d çalma ile ilgili resmi yazlar eklendi.

SUç DUYURUSUNDA BULUNDU

SESin, cumhuriyet basavclna verdii ikayet dilekçesindeki üpheliler ksmnda, Dicle Üniversitesi Hastanesi Bahekimi Prof. Dr. Mehmet Akda ve yardmclar, Kulak Burun Boaz, Kadn Doum, Ortopedi, Göz, Beyin Cerrahi, Plastik ve çocuk Cerrahisi, Genel Cerrahi, Nöroloji, Kardiyoloji, Radyoloji ve Anestezi Bölümü doktorlar yer alyor. Dilekçede üphelilere yönelik suçlamalar ise dolandrclk, görevi kötüye kullanma, belgede sahtecilik olarak sraland.

Suç tarihinin 2018 ile 2021 yllar arasnda olduu iddia edilen dilekçenin açklama bölümünde ise öyle denildi:

Sendika üye ve yöneticilerinin ihbarlar dorultusunda, üpheli doktorlarn bçak paras ad altnda hastalardan alnan ücretlerin ve mesai içinde yaplan ameliyatlarn mesai dnda yaplm gibi gösterilerek kamu kurum ve kurululardan haksz kazanç saladklar tespit edilmitir. Resmi Gazetede yaymlanan 04.03.2020 tarih ve 31058 sayl Salk Bakanlna Bal Salk Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yaplmasna Dair Yönetmelike göre mesai saatleri dnda hastalar ameliyat edilebilmektedir. Dicle Üniversitesinde görev yapan ve yukarda bölümleri saylan doktorlarn bir ksm mesai saatleri içerisinde ameliyat edilen hastalar, mesai dnda ameliyat etmi gibi göstermektedirler. Bu husus Dicle Üniversitesi bilgisayarlarnda yaplacak inceleme ve hasta kaytlarnda ortaya çkacaktr. Yine Dicle Üniversitesinde görev yapan ve yukarda bölümleri saylan doktorlarn bir ksm ileri tarihe ameliyat vermekte olup, bçak paras ödenmesi kouluyla mesai dnda ameliyat yapmaktadrlar. Bu husus ameliyat edilen hastalar dinlendiinde ortaya çkacaktr.

ÜCRETL HASTALARA LEM

Savcla verilen dilekçede, hastaneye bavuran hastalar sadece asistan hekimlerin muayene ettii, ilgili öretim görevlilerinin sorumluluklar içerisinde olmasna ramen poliklinik hizmetlerine dahil olmayp asistan hekimleri yalnz braktklar ifade edildi. Hastalarn ameliyat için aylarca bekledii ancak mesai d ödeme ad altnda ödeme yaptklar takdirde hem öretim görevlisine muayene olabildii hem de bir hafta içerisinde ameliyat olduu belirtilen dilekçede, Mesai saatleri içinde hastalarn muayenesi ve ameliyatlar için ücret alnmas kanunen yasak olmasna ramen ilemleri ücretli yapmaya devam etmektedirler. Mesai saatleri içinde ücretli hastalara öncelikli ilem yaplmas, ücretsiz hastalar için büyük maduriyetler oluturmaktadr denildi.

HAKSIZ KAZANç ELDE EDLYOR

üpheli doktorlarn, bçak paras alarak baka hastalar madur ettii, haksz kazanç elde ederek hastanenin döner sermayesinin azalmasna neden olduu iddia edilen dilekçede, Yine mesai içinde yaplan ameliyatlarn mesai dnda yaplm gibi gösterilmesiyle Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) ve Dicle Üniversitesi Hastanesinden haksz kazanç elde etmektedirler. Bu hususlar ile ilgili tutanaklar tutulmutur ifadeleri yer ald.

Ana Sayfaya Git