Bilgi ışığı olacak

Diyarbakır'da kadınlar belediyenin açtığı kursta okuma yazma öğreniyor

Haberler 11.11.2021 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Yeniehir Belediyesinin düzenledii kursa katlan kadnlar okuma yazma öreniyor.

Belediyeden yaplan açklamaya göre, Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikcinin talimat ile ilçede kadn istihdamnn arttrlmas, kadna yönelik iddetin önlenmesi için projeler yürütülürken, eitim çalmalarna da büyük önem veriliyor.

Belediyeye bal Rabia-Tül Adeviyye Kadn Kültür ve Sanat Merkezindeki okuma yazma kursuna katlan, yalar 40 ila 60 arasnda deien kursiyerler hayallerini gerçekletirme imkan buluyor.

OKUMA VE ETM

çeitli nedenlerle daha önce okula gitme frsat bulamayan kadnlar, kursa büyük ilgi gösterdi.

Açklamada görülerine yer verilen Kaymakam Beikci, okuma yazma bilmeyen vatandalara ulaarak, kursa katlmalarn saladklarn belirtti.

Ailevi nedenler veya maddi imkanszlklar yüzünden hiç okula gitmemi, yalar 40 ila 60 arasnda deien kadnlara hayatlarn kolaylatrmak için farkl eitimler ve kurslar verildiini anlatan Beikci, ilçede okuma yazma bilmeyen kimse kalmasn diye ellerinden gelen tüm çabay gösterdiklerini aktard.

Kadn kursiyerler de bugüne kadar yaadklar maduriyeti, Ikszdk, mz yoktu. sözüyle ifade ederek, kurslarn düzenlenmesinde emei bulunan Kaymakam Beikci ve tüm eitimcilere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git