Bilgisayarları çalınınca iş yapamaz hale geldi

DİYARBAKIR Oto Sanayi Sitesi'nde Cemal Lala'ya ait oto elektrikçi dükkanında, arıza tespiti yapan programların yüklü olduğu 6 dizüstü bilgisayar çalındı.

Haberler 29.08.2020 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR Oto Sanayi Sitesinde Cemal Lalaya ait oto elektrikçi dükkannda, arza tespiti yapan programlarn yüklü olduu 6 dizüstü bilgisayar çalnd. Bilgisayarlarn çalnmasyla hem kendileri hem de müterilerinin madur olduunu söyleyen i yerindeki elektrik ustas Ömer Esgin, Bilgisayarlar arza tespit cihazlar için kullanyorduk. O içindeki programlar bilgisayardan daha deerlidir dedi.

Olay, çaramba günü Diyarbakr- Elaz yolundaki, 1inci Oto Sanayi Sitesinde meydana geldi. Cemal Lalaya ait oto elektrikçi dükkannda çalanlar, sabah i yerine geldiklerinde arza tespiti için kullanlan bilgisayarlarn yerinde olmadn fark etti. çalanlarn, durumu polise bildirmeleri üzerine i yerine gelen ekipler, incelemede bulundu. yerinden parmak izi alan ekipler, çevredeki güvenlik kameralarn incelemeye alarak, olayn aydnlatlmas için çalma balatt.

20 bin TL deerinde 6 dizüstü bilgisayarn çalndn anlatan i yerinin elektrik ustas Ömer Esgin, bilgisayarla yüklü olan programlarn çok deerli olduunu söyledi. Esgin, Bilgisayarlarmz çalnm maduruz. O bilgisayarlar arza tespit cihazlar için kullanyorduk. çerisindeki programlar bilgisayardan daha deerlidir. u an arzalar tespit edemiyoruz böyle madur olduk. u an hizmet veremiyoruz. Bir an önce hrszlarn yakalanmasn istiyoruz dedi.

Müteriler ise araçlarndaki arza nedeniyle bu i yerine geldiklerini ancak bilgisayarlarn çalnmasndan dolay hizmet alamayp, madur olduklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git