Bilim fuarı

Diyarbakır'da TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda onlarca proje sergilendi.

Haberler 25.06.2021 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrda ehit Halil Gülser Kz Anadolu mam Hatip Lisesinin TÜBTAK tarafndan kabul edilen 25 projesi ve baka projeler, okul bahçesinde açlan fuar ile tantld.

Merkez Kayapnar ilçesinde ehit Halil Gülser Kz Anadolu mam Hatip Lisesi örencileri tarafndan hazrlanp TÜBTAK tarafndan kabul edilen 25 projenin sergilendii TÜBTAK 4006 Bilim Fuar açld.

Açlan Fuar hakknda ksaca bilgi veren Okul Müdürü Zekeriya Erdem, TÜBTAKn tüm projelerine katlacaklarnn altn çizdi.

TÜBTAK 4006 Bilim Fuarna aylardr hazrlk yaptklarn belirten Erdem, TÜBTAK, 25 tane projemizi kabul etti. Diyarbakrda bir ilki gerçekletirdiimiz fuar, çok verimli olmakla birlikte örencilerimizin ufkunu da açyor. Tabi bu fuar sadece Diyarbakr deil, Türkiyedeki dier ehirlere de örnek oldu. Kabul edilen 25 tane projemizi bugün ve yarn bu fuarda sergiliyoruz. Okul olarak TÜBTAKn tüm projelerine istisnasz katlyoruz ve hepsini de kazanacaz inallah. ifadelerini kulland.

ehit Halil Gülser Kz Anadolu mam Hatip Lisesinin; hafzlk, fen ve sosyal bilimler lisesi olmasnn Diyarbakr için bir ilk olduunu dile getiren Erdem, TÜBTAK 4006 Bilim Fuarnda birçok kategoride sergi açldn ifade etti.

Diyarbakrda TÜBTAK 4006 Bilim Fuarnda onlarca proje sergilendi

Hilal Polat

mam hatip okullar sadece dini deil pozitif ilim alannda da aktiftir

mam hatip liselerinin sadece dini deil pozitif ilim çerçevesinde teknoloji ve fen bilimi eitimlerini de verdiini vurgulayan okul örencilerinden Hilal Polat, TÜBTAKn kabul ettii projeleri kendi okulunda ald eitimlerden yola çktn belirtti.

Yapt projeleri anlatan Polat Projelerimizden birinin ad, Anahtarl Bariyer Sistemi. Bu sistemle doru anahtar cihazmza okutup kapy açyoruz. Dier bir projemiz, bluetooth sistemiyle çalan araba. Bunda da telefondan aracmz uzaktan kumanda gibi yönetiyoruz. Bir dier projem ise görme engelliler için tasarlanm konuan baston. Bu baston önündeki sensörlerle engelleri alglayabiliyor. Böylece görme engelli arkadalarmz daha rahat yürüyebileceini umuyoruz. dedi.

Okul örencilerinden Firdevs Külküt ise Ensar ve Muhacir Kardelii proje standndaki amaçlarn anlatarak Amacmz Ensar ve Muhacir Kardeliini anlatmak. Örnein Suriyelilerin batl ülkelere alnmamas, alndklar ülkelerde de birçok problemlerle karlatklarn duyurmay hedefliyoruz. Bu projeye bir farkndalk yapmak istedik, umarm amacmza ularz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git