Bilim fuarı okul bahçesinde

Diyarbakır'da "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" düzenlendi

Haberler 16.10.2021 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda düzenlenen 4006 TÜBTAK Bilim Fuarda örenciler tarafndan hazrlanan 23 proje sergilendi.

Merkez Kayapnar ilçesinde Erturul Gazi mam Hatip Ortaokulu bahçesinde düzenlenen fuarda, 70 örenci tarafndan hazrlanan 23 proje yer ald.

Okulun Türkçe öretmeni ve Proje Koordinatörü Fahrettin Doan, 1,5 yllk arann ardndan okullarnda böyle bir etkinlikle örencilerle bir arada olmann mutluluunu yaadklarn söyledi.

Kentin baarl okullarndan biri olduklarn aktaran Doan, serginin örencilerin geliimine, ilim irfan ve hikmet yolunda yeni ilhamlar kazanmasna ve yeni projelere balamalarna vesile olmasn diledi.

Doan, fuarda engellilerin yaamn kolaylatrmaya yönelik gelitirilen ve krmz a duyarl akll araç, tarihi Diyarbakr Surlar içerisinde bulunan Anzele suyunun slah, örencilerin yazma becerilerini gelitirmek amacyla tasarlanan kendi kitabn kendin yaz gibi projelerin sergilendiini aktard.

BLM FUARI

Tarihte Türk bilim insanlarnn önemli bululara imza attn belirten Doan, okullarnda sergiledikleri bu tür projelerin örencilere yeni ufuklar açtn anlatt.

TÜBTAKa 23 projeyle bavurduklarn ifade eden Doan, öyle konutu:

Tasarm, inceleme ve aratrma olmak üzere 3 alanda bavurduk. TÜBTAKn incelemesinin ardndan 150 okul arasnda 46. olduk. Örenciler, tasarm, inceleme ve aratrma üzerinde projelerini bize getiriyor. Bu projeleri TÜBTAKa gönderiyoruz. Örencilerimizin hazrlad projeleri 2 gün sergileyeceiz. Fuara ilgi güzel. Bu tür projelerin imam hatip okullarndan çkmas sevindirici.

7. snf örencisi Hüseyin Düken de Anzele suyunun slah projesini hazrladn belirterek, Proje, Surlarn içinde bulunan Anzele suyunun kullanmasn ve boa giden suyun engellemesine yönelik. dedi.

Örenci Fatma Mete ise ngilizcenin aklda kalc bir ekilde kalmas için deiik sembollerle öretilmesine yönelik proje hazrladn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git