Bin gün etti

Diyarbakır anneleri eylemlerinin 1000'inci günü için destek istedi

Haberler 14.05.2022 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa kaçrlan çocuklar için HDP il binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr annelerinin, evlatlarna kavumak için kararl bekleyileri 1000inci gününe yaklayor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 984üncü gününde sürdü.

Eylemlerini sürdüren anne ve babalar, eylemlerinin 1000inci gününe yaklamas dolaysyla basn açklamas yapt.

Anne Esmer Koç, açklamada, 9 yl önce HDPnin kzn daa kaçrarak, terör örgütü PKKya teslim ettiini söyledi.

Yllardr evlat acs çektiini anlatan Koç, unlar kaydetti:

HDP ve PKKdan evladm istiyorum. Artk yeter. PKKya dur deme zaman gelmitir. Bütün Türkiyeyi buraya davet ediyoruz. HDP ve PKKnn karsnda durmak lazm. Canmz ve evimizi yaktnz, yeter. Asker, polis ve daa kaçrlan çocuklar hepimizin evlatlardr. HDP, çocuumuz, askerimiz ve polisimizin kanndan siyaset yapyor. Bunu kabul etmiyoruz. HDPnin artk kapatlmasn istiyoruz. HDP ne zaman biterse PKK da o zaman bitecek.

Baba Süleyman Aydn ise 984 gündür yamur, çamur ve salgn demeden anne ve babalar olarak çocuklarna kavumak için eylemlerine devam ettiklerini aktard.

Anne ve babalar olarak asla ylmayacaklarn vurgulayan Aydn, evlatlarn istediklerini belirtti.

Aydn, çocuklarmz kaybettiimiz yerde aryoruz. çocuklarmz HDP binasna girdi ve bir daha çkmad. HDPden sadece evlatlarmz istiyoruz. Burada 9 yandaki çocuklar bile terör örgütü PKKya satan bir HDP zihniyeti vardr. Sonuna kadar evlat mücadelesine devam edeceiz. 984 günde bütün dünya feryadmz duydu bir tek HDP ve dostlar duymad. diye konutu.

Eylemlerinin 1000inci günü için davette bulunan Aydn, konumasn öyle sürdürdü:

Tüm anne ve babalara sesleniyorum. Burada kendi evlatlarmz için mücadele vermiyoruz. nann sizin çocuklarnz için de mücadele veriyoruz. Sayemizde PKKya katlm sfra indi. Diyarbakrda artk kimse çocuk kandramyor ve daa gönderemiyorlar. Tüm Türkiye bize artk destek versin. Eylemin 1000inci gününde herkesi buraya davet ediyoruz. Asla buradan kalkmayacaz. Devletimiz büyüktür ve çocuklarmz için büyük bir mücadele veriyorlar. 35 evladmz kurtardlar, dars hepimizin çocuklarnn bana olacak. nallah bizim çocuklarmz da güvenlik güçlerine teslim olur ve bu hasretlik biter. Tek bir evladmz dada olduu sürece asla buradan kalkmayacaz. Bu direniimiz, HDPnin ykl olacaktr.

Açklamann ardndan anne ve babalar, HDP ve terör örgütü PKK aleyhine slogan att.

Ana Sayfaya Git