Bina öldürmüyorsa o bine iyi binadır!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'dan İzmir depremine ilişkin açıklama "Bazı felaketler vardır ki ne yaparsanız yapın dayanmayabilir ama 6 veya 7 şiddetindeki depremlerde yönetmeliklere uygun yapılarımızı inşa edersek binalar hasar görür ama bizi öldürmez"

Haberler 02.11.2020 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Münir Karalolu, merkez üssü Seferihisar açklar olan 6,6 büyüklüündeki depreme ilikin, Baz felaketler vardr ki ne yaparsanz yapn dayanmayabilir ama 6 veya 7 iddetindeki depremlerde yönetmeliklere uygun yaplarmz ina edersek binalar hasar görür ama bizi öldürmez. dedi.

Vali Karalolu, Hani ilçesindeki Necip Fazl Ksakürek Konferans Salonunda düzenlenen deerlendirme toplantsnn ardndan yapt açklamada, zmirde herkesin yüreini yakan bir deprem felaketiyle karlaldn söyledi.

ZMR DEPREM

Depremde hayatn kaybedenlere Allahtan rahmet, yarallara acil ifalar dileyen Karalolu, Türkiye her felakette olduu gibi zmir depreminde de bir ve bütün oldu. Hep beraber zmirin yarasn sarmak üzere seferber olduk. nallah Cumhurbakanmzn liderliinde kamu kurum ve kurulular, belediyeler ve vatandalarmz olarak yaralar en ksa zamanda sararz. dedi.

MÜHENDSLK

Depremde can kayplarnn artmamas temennisinde bulunan Karalolu, öyle devam etti:

Depremde iki bina yan yana duruyor. Bir tanesi tuzla buz olmu dieri ise ayakta duruyor. Ayn bölge, ayn zemin. Fark ne? Bir tanesinde mühendislik hizmetleri tam verilmi, öyle anlalyor. Dierinde ise insan hatas var, mühendislik hizmeti tam verilmemi ve bina insanlara mezar oldu. O yüzden yaptmz her ii mutlaka tekniine, mühendislik ilmine uygun yapalm. Baz felaketler vardr ki ne yaparsanz yapn dayanmayabilir ama 6 veya 7 iddetindeki depremlerde yönetmeliklere uygun yaplarmz ina edersek binalar hasar görür ama bizi öldürmez. Afette bina insan öldürmüyorsa o bina iyi binadr ama maalesef zmirde o yklan binalarda mutlaka insan hatas var. Yaptmz her ii kaliteli yapmak zorundayz.

HAN SORUNLARI

Haninin güzel ve tarihte büyük ahsiyetlerin yetitii manevi havas olan ilçelerden biri olduunu ifade eden Karalolu, ilçeye hizmet etmeye devam edeceklerini kaydetti. En ksa zamanda ilçedeki sorunlar çözeceklerini belirten Karalolu, farkl projeler hayata geçireceklerini de sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git