Bina sakinleri diken üstünde

Diyarbakır'da 8 katlı bir binanın sakinleri diken üstünde: Geceyi sokakta geçirdiler

Haberler 28.12.2020 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesinde bulunan 8 katl bir binann kolonlarnn çürümesi nedeni ile salland belirtildi. Bina sakinleri, uzun süreli sallantnn ardndan evlerini terk ederek geceyi dondurucu soukta sokakta geçirmek zorunda kald.

Balar ilçesi Fatih Mahallesinde bulunan 8 katl 26 daireli bir binann kolonlarnda çürüme meydana geldi. Aralklarla meydana gelen sarsntlara alan bina sakinleri ilk kez dün oluan uzun süreli sallantnn ardndan evlerini terk edip sokaa çkt. Dondurucu soukta geceyi darda geçirmek zorunda kalan bina sakinleri, yetkililere çarda bulunarak korona virüs nedeniyle akrabalarna gidemediklerini kendilerine yardm edilmesini istedi.

KORKUDAN TANSYONUM DÜTÜ, HAP ALDIM

Bina sakini Miyaser Ate, daha önce de çürüyen kolonlarn üzerini kapattklarn ilk kez dün gece uzun süren bir sarsnt yaadklarn söyledi. Ate, Biz 15 yldr buradayz, bu ev hepsi çürümü, alta ki de çürümü ben yaptm. Hepsi su çekiyor, biz de souktan ölüyoruz. Bina sallanyordu, gece yarsna kadar biz dardaydk. Eve geldik dört adet hap aldm, korkudan tansiyonum dütü. Binann altnda su deposu var bu nedenle kolonlar çürük. Bazlar evden kaçt, biz nereye gidelim dedi.

Kznn evinde oturduklar esnada sallantya denk gelen anne Perian Özkan, kzn alp kendi evine kaçtn belirtti. Özkan, Ben kzmn evinde oturuyordum, oturduumuz yerin tavan sallanyor. Misafirlerimiz de vard, hatta aabeyim evi terk edelim dedi. Kzm aldm, biraz sokakta bekledim gece 01.00-02.00a kadar. Ondan sonra benim evime tadk, kzm imdi benim evimde kalyor. En son kattaydk diye konutu.

KORONA VRÜS NEDENYLE KMSENN EVNDE KALAMIYORUZ

Apartman sakinlerinden Yeter Ata ise korona virüs nedeniyle akrabalarnn evlerine gidemediklerini vurgulad. Ata, 7nci katta kalyoruz, bu geçen seneden beri sallanyor. Dün akam aniden sallandk, kanepeler ortaya kadar gelmiti. Komular bararak dar kotular. biz çkmadk. Kolonlar zaten gördünüz, hepsi dar da. Dün akam evi brakp gidenler oldu. Pazartesiye kadar gelmeyenler olacak. Biz de birazdan çkacaz. Bu korona virüs nedeniyle evden çkamyoruz. Ne bir alverie gidebiliyoruz ne birinin evinde kalabiliyoruz. Kimsenin imkan da yok bize bakacak kimse de yok. Ailemiz var, ama yallar diye gidemiyoruz eklinde aktard.

Ana Sayfaya Git