Binen ailesi dava açıyor!

Silvan'da DEDAŞ'ın elektrik kesintisi sonrası 2 yaşındaki oğulları Yunus Emre'yi kaybeden Binen ailesi, yaşadıklarını anlatıp şirkete dava açacaklarını söyledi.

Haberler 24.12.2021 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ilçesinde yaayan Binen ailesinin 2 yandaki bronit hastas olu Yunus Emre Binen, DEDAn elektrik kesintisi sonras oksijen verilememesi ve souk tetiklemesine bal kalp durmas nedeniyle vefat etti. DEDA Müdürünün taziye gitmeden aileyi çaya davet etmesine tepki gösteren aile dava açacan söyledi. Anne Binen Benim cierim yand bakalarnn cieri yanmasn dedi.

Silvann tarihi Zembilfiro Burcunun hemen yan banda yeil boyas ile ana caddeden fark edilen tek katl müstakil bir evde yaayan be nüfuslu Binen ailesinin olu Yunus Emre, 11 Aralkta hayatn kaybetti. ki odas bir küçük kileri bulunan tek katl evin salon hariç tüm odalar Silvann ayaz gibi souk durumda. Elektrikli soba ve kömür sobasnn salonu dahi zor stt evde Binen ailesinin üç çocuu yayordu. Ailenin beyanlarna göre 7 Aralk tarihinde borçlar olmamasna ramen DEDA elektrikleri kesti. Borçlarnn olmadn belirten aile yaptklar müracaatlara ramen DEDA yetkilileri kesintinin nedenini aratrmad. Bronit olan Yunus Emre binen elektrik ile çalan oksijen makinesi ile çocuklarna buhar veren aile elektriklerin kesik olmas nedeni ile çocuklarna oksijen veremedi. 11 Aralk gecesi 03.00 sularnda fenalaan ve nefes alamayan Yunus Emreyi anne ve baba battaniyeye sararak mahalledeki frncnn arabas ile hastaneye götürdü. Yunus Emrenin hayatn kaybetmesi sonras konunun ilçede duyulmas ile DEDA müdürü ailenin taziyesine dahi gitmezken taziye srasnda elektrikler açld. Yaadklarn Gazete Duvara anlatan anne Meryem Binen Benim cierim yand bakalarnn cieri yanmasn diyerek elektrik kesintisi yüzünden olunun öldüünü ve DEDAa dava açacan anlatt.

OLUMU KM ÖLDÜRDÜ SE ORTAYA çIKSIN

Yaad acya dayanamadn söyleyen anne Binen, Olum iki yandayd. Daha bir hafta önce saa sola koturuyor gülüyordu. Sürekli peimde dolanyordu. Sürekli onun yolunu gözlüyorum dedi. Yunus Emrenin videolar ve fotoraflarna bakarak özlemeni dindirmeye gayret ettiini anlatan anne Binenin gözleri ise günlerdir alamaktan imi durumda. Dier iki çocuunun ara sra kardelerini annelerine sorduklarn ifade eden anne Binen, çocuklarma ne diyeceimi bilmiyorum. Onlar da farkndalar yaananlarn biliyorum çünkü her gün oynadklar kardeleri artk yok. Ve bunun tek suçlusu DEDAtr. Zaten maddi durumumuz yok. Evimin halini görüyorsunuz. Buna ramen kimseye borcumuz yoktu. Elektrik olsa oluma buhar verebilecek ve daha kötü olmayacakt. Hepsi elektrik yüzünden oldu. Benim cierim yand baka kimsenin yanmasn. Davacym, olumu kim öldürdü ise sorumlusu ortaya çksn. Madem DEDA elektrik kesintisi yok diyor o zaman neden taziyemiz varken gelip elektrii baladlar. Olum ölmeden önce neredeydiler dedi.

ACIMI YAADIM

Baba Özcan Binen ise DEDA müdürünün kendisini makamna kahve içmeye çarmasna tepkisinin sürdüünü dile getirdi. Binen konuya ilikin ise Ben o kadar aciz ve yoksun bir insan mym araç göndereyim bir kahvemi için diyor. Benim acm bana yetiyor diye konutu. Evlerinde kesintiye neden olan çalmann mahallede sürdüünü kaydeden baba Binen, çkn sokaa bakn halen elektrik direklerini söküyorlar. Sayaçlar direklere takyorlar. Madem kesinti yok diyorlar bu çalma neden, neden taziyemiz varken gelip elektrii baladlar dedi. çocuunun ihmal ve yoksulluk nedeni ile hayatn kaybettiini vurgulayan baba Binen Evin durumu zaten göz önünde. Evin halini görüyorsun. Rutubet, her yer damlyor. Allaha emanet, korku odas gibi bir ey. nsan mecbur kalmad sürece böyle bir yerde yaamaz. Benim sana demek istediim; benim aylk bin TL bile gelirim olmuyor. Olmuyor bazen, ben kendim bile düünüyorum. Ay ba gelmeden ben bu evin kirasn nasl yapacam, acaba ben hangi dostuma ricac olaym da bu ay atlataym diye. Asgari ücret alsam her ay bu evde kebaplar piiririm çocuklarma. imdi benim bir talebim yok. Benim yapacam tek ey var, hukuki yollardan hakkm arayacam. Binlerce insann maduriyeti var. Ben, maduriyetimi kendim yaadm. Acm zaten yaadm. Baka aileler bu acy yaamasn diye hukuki yollardan sonuna kadar, AHMne kadar hukuki yollardan mücadeleme devam edeceim diyerek dava açacan anlatt.

SÜRECN TAKPçS OLACAIZ

Aileye taziye ziyaretinde bulunan Diyarbakr Barosu bir açklama yapt. Diyarbakr Barosu çocuk Haklar Merkezi ve nsan Haklar Merkezi ziyaret sonras yapt açklamada Diyarbakr Barosu ihmal ve kusuru bulunan ilgililer hakknda, ihmal suretiyle ölüme sebebiyet verme ve kamu hizmetlerinden yararlanma hakknn engellenmesi suçu kapsamnda, yarg sürecinin etkin bir ekilde yürütülmesini talep eder ve sürecin takipçisi olacamz kamuoyunun bilgisine sunarz ifadeleri yer ald.

Ana Sayfaya Git