Binen bebek neden öldü?

Elektrik kesintisinin ölümüne neden olduğu 2 yaşındaki Yunus aile dramında, dram çıktı. Bebeği soğuktan ölen Baba Özcan “DEDAŞ çaya davet etti” dedi.

Haberler 22.12.2021 - 02:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik Datm A..nin (DEDA), ödenmeyen borç, kaçak kullanm ve elektrik sayaçlarn direklere çkarmak gerekçeleriyle son yllarda bölge kentlerinde yapt elektrik kesintileri 2 yandaki Yunus Emre Binenin ölümüne neden oldu.

Diyarbakrn Silvan ilçesine bal Cami mahallesinde yaayan Binen ailesinin en küçük çocuu Yunus Emre Binen (2), evdeki elektrik kesintisinden kaynakl buhar cihazn kullanamamas sonucu yaamn yitirdi. Bronit hastas küçük Binen, 12 Aralk gecesi souk havada fenalamas üzerine hastaneye kaldrld. Binen, buradaki tüm müdahalelere ramen kurtarlamad. Doktorlar, Binenin souktan kalbinin durduunu aileye aktard.

ÖLÜMDEN SONRA ELEKTRK VERLD

Olayn kamuoyuna yansmas sonras DEDAtan yazl açklama yapld. DEDA Silvan Müdürlüü, Binen ailesinin oturduu eve abonelik için 3 Haziran ve 9 Kasmda ihbarname gönderdiklerini, kendilerine herhangi bir bavuru yaplmadn iddia etti.

DEDA açklamasnda, 10 Aralkta kesinti için eve enerji kesimi için gidildii ancak adreste kimse bulunamad için enerji kesilmedii kaydedildi. DEDA, Binenin yaamn yitirdii 12 Aralkta söz konusu evde herhangi bir kesintinin söz konusu olmadn ileri sürdü.

Açklamann devamnda, 17 Aralk 2021 tarihinde ei Meryem Binen tarafndan abonelik devri bavurusu yaplmasnn ardndan, 18 Aralk 2021 günü yeni abonelik balatlm, kablo balants yaplm ve enerji verilmitir. Bütün bu veriler nda, evladmz Yunus Emre Binenin talihsiz ölümüne irketimizin herhangi bir uygulamasnn veya ihmalinin sebep olduu sonucunu çkarmak, insaf ölçütlerinin ötesindedir ifadelerine yer verildi.

DEDATAN BAVURUYA OLUMSUZ YANIT

Souk ve yal havalardan kaynakl rutubet kapan evde odun sobasyla snmaya çalan Binenin anne ve babas, yaananlar anlatt.

Kirac olduklar adrese 3 ay önce geldiklerine aktaran anne Meryem Binen, bu süre içerisinde rnakn Silopi ilçesinde ailesini görmeye gittiklerini ve döndüklerinde ise elektriklerinin olmadn ifade etti. Kaybettikleri çocuklarnn Silopi dönüü iyi olduunu belirten anne Binen, çok uzun süredir elektriimiz yok. çocuk biraz hastalanmt ama durumu ar deildi. Geldiimiz zaman da burada arkamdan geziyordu. çocuu akrabamzn evine götürerek orada buhar verdik. Sonra eve döndük. Eime gidip elektrii yapmasn söyledim dedi.

DEDAn, evlerine giren hrszlarn elektrik kablolarn çalmasn gerekçe göstererek, einden kablo almasn istediklerini söyleyen anne Binen, maddi durumlar olmad için sorunu çözemediklerini kaydetti. Binen, çocuunun gece fenalamas üzerine ilçedeki hastaneye kaldrdklarn ve sonrasnda Diyarbakra sevk edildiini belirterek, Cihaza balyorlar. Saat 5te öldü. Doktor souktan öldü dedi. Buhar veremedik ve souk akcierlerine kadar gitmi diye kaydetti.

EKPLER BR HAFTA GELMED

çocuunun ölümünde önce elektriklerinin balanmas için DEDAa gittiklerini ve kendilerine elektriin zaten açk cevab verildiini aktaran baba Özcan Binen ise, Pazartesi (6 Aralk) elektrikler yoktu, Sal da gelmedi. Hatt balamlard, biz de gelip saati balarlar sandk. Onlar bekledik. Bize evden çkmayn elektriinizi balayacaz dediler. Kaç kere arad Mahalle mahalle dolatklar için youn olduklarn söylediler. Cumartesi gününe kadar elektrikler gelmedi ve çocuu alp aabeyimin evine götürdüm. Ona o akam buhar verdik. Sonra eve geri geldik. Pazar günü çocuum biraz rahatszland. Gece 03.00da inlemesini duyduk. Belki açlktan böyle yapyordur diye düündük. Kalktk çocukta hal yok. Kalbi durmu. Hastanede 40 dakika boyunca kalbini tekrardan çaltrmaya çalt diye anlatt.

ELEKTRKLER KESLMEYE DEVAM ETT

Olunun 3 kez kalbinin durduunu ve sonrasnda yaamn yitirdiini ifade eden baba Binen, yaananlarn ardndan yine DEDAa gittiini ve kendisine Abone kaydn kendi üzerine yap gelip elektrii balayalm denildiini aktard. Binen, 16 Aralkta çocuklarnn mezarndan döndüklerinde elektriklerinin bir kez daha kesildiini paylat. Araya birilerinin girmesi üzerine elektriin verildiini söyleyen Binen, nsanlarn hepsi fakir. Banyo yapamyoruz. Bu çok büyük bir sorun. Sadece elektrik tek de deil. Bu bir insanlk sorunudur eklinde konutu.

DEDA çAYA DAVET ETT

DEDA Müdürünün dün kendisini arayarak gelin bir çaymz için dediini dile getiren Binen, Her evde bir hasta olduunu hepimiz biliyoruz, DEDAtan gelenler de biliyor. nsann anlamas lazmd. Benim bama geldi kimsenin bana gelmemesi lazm. Elektrik parasn çkaramyoruz. Nereden getireceiz bu paray? diye sordu.

Ana Sayfaya Git