Bir anne daha eylemde!

5 yıl önce dağa kaçırılan kızı Sema için oturma eylemine katılan anne Hanım Dalçiçek "Kızımı HDP'liler kaçırdı, ben bu yüzden buraya geldim. Kızımı bıraksınlar, gelsin" dedi.

Haberler 30.06.2020 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetine bir anne daha katld.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 301inci gününde sürüyor.

Diyarbakrn Kocaköy ilçesinden 5 yl önce daa kaçrlan 15 yandaki kz Sema için oturma eylemine katlan anne Hanm Dalçiçek, lise birinci snf örencisi olan kznn Kurban Bayramnda gezmek için evden çktn ve bir daha haber alamadklarn söyledi.

KIZI çN GELD

Kzn her yerde aradklarn ve sormak için HDPnin ilçe tekilatna gittiklerinde Biz vermiyoruz, evinize gidin. cevabn aldklarn belirten Dalçiçek, oturma eylemini televizyonlarda görünce eyleme katlmaya karar verdiini belirtti.

Kzm HDPliler kaçrd, ben bu yüzden buraya geldim. Kzm braksnlar, gelsin. ifadelerini kullanan Dalçiçek, dier çocuklarnn terör örgütünce kaçrlmamas için stanbula tandklarn aktard.

Dalçiçek, kzna Gel, teslim ol. Biz seni özledik. Senin için buradaym. Gelmezsen, buradan gitmiyorum. diye seslendi.

Ana Sayfaya Git