Bir anne daha eyleme katıldı

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önünde tuttukları evlat nöbetine bir aile daha katıldı.

Haberler 13.07.2020 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 313ncü gününde devam ediyor.

Diyarbakrdan 5 yl önce kandrlarak daa götürülen olu Doan için baba Haci Güger de eyleme dahil oldu.

ENGELL BABA CEMAL ERTATAN ETKLENDM

Güger, gazetecilere yapt açklamada, oluna kavuma umuduyla kendisinin de eyleme dahil olduunu anlatt.

Olundan 5 yldr haber alamadklarn belirten Güger, öyle konutu:

Olumun psikolojik sorunlar vard. Onun sa salim kolluk kuvvetlerine teslim olmasn istiyorum. Dileimiz, bütün çocuklarn gelmesidir. Her ana inallah sevinir alamaz. Bu çadrdaki insanlar gördüm, etkilendim. Engelli baba Cemal Ertatan etkilendim. Onu gördükten sonra dayanamadm, ben de katldm. Ate dütüü yeri yakyor, yanan ve bana gelen bilir.

çocuunun psikolojik sorunlar dolaysyla tedavi gördüünü ardndan onu kandrp daa götürdüklerini iaret eden Erta, Annesi onun derdinden hastaland. Ben eker hastas oldum. kazas geçirdim, kolumda platin var. Ben çatdan düerken olum yanmdayd. Bu sakat halimle bizi bu halde brakp gitti. Onun bir an önce kolluk kuvvetlerine teslim olmasn istiyorum. Sa salim kardelerinin yanna dönsün.

ASKERMZE, POLSMZE GÜVENYORUM

Evlad gelene kadar eylemini sürdüreceini aktaran Erta, Askerimize, polisimize güveniyorum. Asker ve polis bizim. Dadaki çocuklar da bizim çocuklarmzdr. Ben hiçbir insann parmann incinmesini istemem. iddetin her türlüsü terördür. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git