Bir ay uçuş yasaklandı

Diyarbakır Havalimanı ve 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki ana pist, onarım çalışması nedeniyle 24 Mayıs'tan itibaren 30 gün süreyle uçuşlara kapatılacak. Sivil uçuşlar, Batman ve Mardin havalimanlarına yönlendirilecek.

Haberler 24.05.2021 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Havaliman ve 8inci Ana Jet Üs Komutanlndaki ana pist için youn uçular nedeniyle oluan bozulmalara kar onarm çalmas balatld.

UçULARA KAPANDI

Valilikten yaplan yazl açklamada, 30 gün sürecek çalmalar nedeniyle havalimannn uçulara kapatlaca belirtilerek, 8inci Ana Jet Üs Komutanl ve Diyarbakr Havaliman ana pisti artan sivil ve askeri uçular nedeniyle meydana gelen bozulmalarn onarm için 24 Mays 2021 tarihinde tüm uçulara kapatlacaktr. Bu konuda Milli Savunma Bakanl ve Ulatrma bakanl ile gereken koordinasyon salanmtr.

ONARIM GEREKçES

Bu onarmn 30 gün içerisinde tamamlanmas hedeflenmektedir. Bu süre zarfnda herhangi bir maduriyetin yaanmamas için sivil uçular çevre havalimanlar olan Batman ve Mardin Havalimanlarna yönlendirilecektir. 8inci Ana Jet Üs Komutanlnda bulunan unsurlarmz da görevlerin aksamamas için 20 Mays 2021 tarihinden itibaren farkl meydanlara intikal ederek görevlerine devam edecektir denildi.

BAKANLIKTAN AçIKLAMA

Öte yandan, havaalannn uçua kapatlmasyla ilgili Ulatrma ve Altyap Bakanlnca açklama yapld.

Açklamada, Diyarbakr Havaliman ana pistinin 100 metre ile 1600 metre arasnda kalan pist merkez hatt bölümlerinde yer yer 15 metre genilie varan bozulmalardan dolay acil onarm ihtiyac duyuldu. Mardin Havaliman çalma saatleri de hava yollarnn ek seferlerine göre güncellendii vurguland.

HER UçAK çN AYRI TAIMA

Bu arada, Yolcu maduriyetlerinin yaanmamas ve ulamn kesintisiz salanmas için, her uçak için ayr tama yaplmas planland. Bakanlk, uçan tarifeli kalk saatinden 1 saat önce havalimannda olacak ekilde tama yapacak olan minibüs kooperatiflerinin, Mardin ve Batmandan ulam hizmeti salayacan bildirdi.

Ana Sayfaya Git