Bir garip firar

Derik İlçe Emniyet Müdürlüğü nezarethanesinde tutulan Orhan Ö., tuvalet ihtiyacı için seslendiği binada kimsenin olmadığını fark edince, demir parmaklıkları kırarak emniyetten ayrıldığı gerekçesiyle davalık oldu.

Haberler 07.03.2022 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Derik lçe Emniyet Müdürlüünde yaanan garip bir firar olay nedeniyle Orhan Ö. hakknda kamu malna zarar verme iddiasyla dava, 3 polis hakknda ise Görevi ihmal suçlamasyla soruturma balatld. Edinilen bilgilere göre; olay 21 Kasm 2021de Derik lçe Emniyet Müdürlüü binasnda yaand. Derikte hrszlk suçlamasyla gözaltna alnan Orhan Ö., nezarethaneye konuldu. Gece saatlerinde tuvalet ihtiyacn gidermek isteyen Orhan Ö., lavaboya gitmek için polislere seslendi. Ancak defalarca seslenmesine ramen sesini kimseye duyuramayan Orhan Ö., bir süre sonra nezarethanenin demir parmaklklar arasndan çkmaya çalt.

PARMAKLIKLARI BÜKTÜ

Bir süre uratktan sonra demir parmaklklar kran Orhan Ö., nezarethaneden çkarak Emniyet Müdürlüü binasnn tuvaletine gitti. Burada ihtiyacn karlayan Orhan Ö., önce nezarethaneye geri dönmek istedi. Ancak seslenmesine ramen Emniyet Müdürlüü binasnda kimseden ses alamayan Orhan Ö., binann avlusuna çkarak seslenmeye devam etti. Bir süre bekledikten sonra emniyet binasnda kimsenin olmadn fark eden Orhan Ö., binann duvarndan atlayarak evine gitti.

POLSLER SABAH FARK ETT

Sabah saatlerinde emniyet binasna gelen polisler, Orhan Ö.nün nezarethanede olmadn, demir parmaklklarn krk olduunu görünce, nöbetçi polisleri aramaya balad. Olayn savcla bildirilmesi üzerine önce Orhan Ö. hakknda yakalama karar çkarld. Polisler Orhan Ö.yü evinde uyurken buldu. Emniyete getirilen Orhan Ö.ye tatbikat yaptrlarak, nezarethane parmaklklarn nasl krdn göstermesi istendi. Ancak Orhan Ö., bu defa parmaklklar yerinden dahi oynatamad.

3 POLSE SORUTURMA AçILDI

Orhan Ö., üzerine atl dier suçlama nedeniyle tutuklanrken, hakknda parmaklklar krd gerekçesiyle de Kamu malna zarar verme iddiasyla soruturma balatld. Emniyet Müdürlüünde ve nezarethanede görevli 3 polis memuru hakknda da Görevi ihmal suçlamasyla soruturma balatld. Orhan Ö. olaya dair savunmasnda yaananlar anlatrken, parmaklklar krdn kabul etti. Gece olduunda seslendiini ancak cevap alamadn belirten Orhan Ö., binada kimsenin olmadn görünce evine gittiini söyledi.

SORUTURMA DAVAYA DÖNÜTÜ

Olayda ihmali olduu gerekçesiyle 3 polis hakknda balatlan soruturma yerinde sayarken, Orhan Ö., hakknda balatlan soruturma ise davaya dönütü. Savcln hazrlad ve Derik Asliye Ceza Mahkemesinin kabul ettii iddianamede, Orhan Ö. Kamu malna zarar vermekle suçland. ddianamede, üphelinin söz konusu eylemlerini ikrar ettii, kolluk tutanaklar, bilgi sahibi beyanlar ve üphelinin ikrar birlikte deerlendirildiinde, üphelinin olay günü Derik lçe Emniyet Müdürlüünün içerisinde bulunan nezarethane demirlerini krd ve üzerine atl suçu iledii ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git