Bir mahalleden çok fazlası

TÜİK'in 2022 yılı nüfus verilerine göre 4 il'den büyük olan Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'ne bağlı Bağcılar Mahallesi, son yıllardaki gelişmesi ve yaşadığı değişimle de gündemde.

Haberler 14.02.2022 - 01:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet DEMR

DYARBAKIR(SÖZ)-Resmi rakamlara göre mahalle nüfusunun 141 bin olduunu ancak resmi olmayan rakamlarla bu rakamn 200 binin üzerinde olduunu anlatan Baclar Mahalle Muhtar ehmus irdenli,Son süreçte rekor derecede bir büyüme yayoruz. Balar Belediye Bakanmz Hüseyin Beyolunun hizmetleriyle bu deiime büyük katk sunuyor. Biz kendisinden her anlamda memnunuz. dedi.

DEVASA BR DEM YAIYOR, HIZLA BÜYÜYOR

Tüikin geçtiimiz günlerde açklad 2022 yl nüfus saym sonuçlarna göre 141 bin nüfusu olan Baclar Mahallesi ,4 ilden daha büyük. Mahalle Muhtar ehmus irdenlinin ifadelerine göre ise bu rakam aslnda 200 binden fazla ve bu da 14 ili geçiyor.

18 kilometre kare yüzölçüme sahip olan Diyarbakrn gelien yüzü Baclar, hzl nüfus büyümesi ve younlamann yan sra yaad hzl ehirleme ile de adndan söz ettiriyor.

Balar Belediyesi ,son üç ylda çok amaçl 8 park , iki organik tarm projesi, ilçe için bir ilk olan Ba Evi projesini hayata geçirdi. Balar Belediyesi tarafndan tahsis edilen 100 bin metrekarelik alanda çevre ehircilik Ve klim Deiiklii Bakanlnca inas tamamlanmak üzere olan bölgenin en büyük millet bahçesi de Baclarda hayata geçiriliyor.

Üç YILDIR HZMET SEFERBERL YÜRÜTÜYORUZ

Son üç ylda Baclarda 200 bin metre kareden fazla sosyal donat ve yeil alan projelerini hayata geçirdiklerini belirten Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, yeni imar yollar, alt yap ve üst yap hizmetleriyle de mahallenin geliimine büyük katk sunduklarn söyledi.

Fiziki yapsndan dolay Baclarn ilçe olmasn zor bir ihtimal olarak gördüklerini anlatan Beyolu, mahallenin 4 ayr muhtarlk ve mahalle yapsna dönütürülmesinin ise tartldn dile getirdi.

Hzl deiimin birden çok nedeni olduunu ifade eden Beyolu,Gelimeye açk bir bölge. Ferah ve huzur veren bir yaps var. Biz de bu hzl büyümeye kar hizmet seferberlii iaryla hizmet ediyoruz. Neredeyse hizmet götürmediimiz bölge kalmad. Diyarbakrn aynas olan bir ehirlemeyi Türkiyenin gündemine tamaktan çok mutluyuz. Cumhurbakanmz sayn Recep Tayyip Erdoann mutlu ehirler hedefine uygun bir ehir imar etmek bizi ayrca mutlu ediyor dedi.

BELEDYE HZMETLERNDEN çOK MEMNUNUZ

Türkiyenin en büyük mahallesinde muhtarlk yapmann zor bir durum olduuna iaret eden Baclar Mahalle Muhtar ehmus irdenli, Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolundan büyük destek almalarnn ilerini kolaylatran en önemli etken olduunu kaydetti.

irdenli,Bizim tespitlerimize göre nüfusumuz 200 binin üzerindedir. çok hzl bir büyüme söz konusu. mar alan olmasndan dolay insanlar çok fazla tercih ediyor. Belediyenin hizmetlerinden memnunuz. Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu her alanda yanmzda. Her talebimizi yerine getiriyor. Günün her saatinde ulaabiliyoruz. Daima sokaklarda, halkn içinde. Belediyecilik hizmetleri bakmndan çok ansl bir dönemde olduumuzu rahatlkla ifade edebilirim. Allah kendisinden raz olsun. Muhtar olarak burann ilçe olmasn isterim. Daha fazla hizmet alrz diye düünüyorum. Ama takdir ve karar tabi ki bize ait deil. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git