Bir saatte 10 bin kitap aldı

Bismil´de ´Geleneksel Karneni Getir, Kitabını Götür´ kampanyasıyla öğrenciler, kitap okumaya teşvik ediliyor. Karnesini götüren her öğrenciye bir kitap hediye edilirken, 10 bin kitap bir saatte tükendi.

Haberler 10.06.2017 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinde Geleneksel Karneni Getir, Kitabn Götür kampanyas 2. ylnda da devam etti. Karneleri verilen örenciler, kampanya kapsamnda hediye edilen kitaplarn almak için lçe Milli Eitim Müdürlüüne adeta akn etti. 10 bin kitap bir saatte tükendi.

ÖNEML KTAP PROJES

100 Temel Eser, Dünya Klasikleri ve Bismilde eitim öretim gören örenciler tarafndan yazlan Genç Beyinler Yeni Fikirler adl kitabnda yer ald kitap standn gezen örenciler, baar art aranmadan, gösterdikleri karneleriyle hediyelerini aldlar. Her örenciye kitaplarn yan sra birer kalem de hediye edildi. Kampanyayla imdiye kadar örencilere 40 bin kitap hediye edilirken, bu dönem de 10 bin kitabn datlmas hedeflendi. Kitaplar bir saatte tükendi.

Bismil Milli Eitim Müdürü Aydn Ak, iki yl önce ilçede göreve baladnda örencilere kitap okuma alkanln kazandrmak amacyla projeyi balattn söyledi. Kampanyay bir defaya mahsus planladklarn ancak ayn yln ikinci döneminde herhangi duyuru yapmadklar halde örencilerin kitap almak için geldiini ifade eden Ak, örencilerin kitap okuma istekleri karsnda kampanyay her dönem düzenleme karar aldklarn açklad.

Ak, Amacmz çocuklarmz kitapla buluturmak, yarnlarmzn teminat gençlerimize okuma alkanln kazandrmak. çocuklarmz okutuyoruz. çocuklarmzn eline silahn, tan, tehlikeli cisimlerin yerine kitap ve kalem yakyor. diye konutu.

çOCUKLARIMIZ SAHP çIKACAIZ

çocuk ve gençlerin sahipsiz braklmamas gerektiini vurgulayan Ak, sahipsiz gençleri kötü emellerine alet etmek isteyen er odaklarnn farknda olduklarn dile getirdi. Ak, unlar kaydetti: Milletini, vatann, ailesini seven, topluma faydal bireyler, bilimi insanla faydal ekilde kullanabilecek bir gençlik, bir Asmn neslini kazanmak istiyoruz. Türkiyenin, bölgemizin güçlenmesi, huzur ve barmz, demokrasi kültürünün oturmas, yerlemesi için çocuklarmzn ellerine kitap vermek zorundayz. Bunun uranda olmak zorundayz. çeriden ve dardan er güçleri, terör örgütleri, bu gençlerin beyinlerini ykayarak, ellerine tehlikeli maddeler maalesef veriyor. Biz de bu anlamda çocuklarmza sahip çkacaz.

OKUMAYAN ÖRENC KALMASIN

Köy okullarnda eitim gören ve müdürlüklerine gelme imkn bulamayan çocuklara da kitap gönderdiklerini anlatan Ak, ilçedeki her örenciye ulamay hedeflediklerini belirtti.

Örencilerin her karne döneminde tekrar kitap alabileceini ifade eden Ak, Amacmz her evde bir kütüphane oluturmak. Müdürlüe gelemeyene de biz kitab götüreceiz. Okumayan bir örencimizin kalmamas lazm. Biz gençlerimize sahip çkmazsak, geleceimize sahip çkmyoruz demektir. eklinde konutu. Kitap okuma alkanlnn, erken yata kazanlabildiini vurgulayan Ak, çocuklarmzn kitap okumasn istiyoruz. lköretim çandaki çocuklarmza kitap okuma alkanl kazandrmak için eitimde de milli seferberlik ilan etmemiz lazm. dedi.

Kampanyann bir hafta devam edeceini duyuran Ak, bu süre boyunca belirli saat aralklarnda kitap datmaya devam edeceklerini bildirdi. Ak, hayrseverlerin destekleriyle yürüttükleri kampanyay sürdürmeyi planladklarn kaydetti. Amacmz herkesi ve her kesimi kitap ile buluturmak.

BZE KTAP GÖNDERMELERN STYORUZ

Kitap almaya gelen örenciler aldklar kitaplarn okuma alkanln gelitirdiini söyledi. Kampanyann, kitap alma imkan bulunmayan örenciler için iyi olduunu dile getiren Ünal, Kampanyann devam etmesini istiyoruz. Kitap gönderdikleri için hayrsever vatandalara teekkür ediyoruz. Bundan sonra da bize kitap göndermelerini istiyoruz. ifadelerini kulland.

Örencisi kitap almaya gelen Velileri, kampanyay çok olumlu bulduklarn belirterek, Baz ailelerin kitap almaya gücü yetmiyor. Kitaplarn manevi deeri de büyük. Kitap okuyan ile okumayan çocuklar çok farkl oluyor. Benim fazla kitap okuma ansm olmad. O yüzden çocuuma okutmak istiyorum. Kampanyay can gönülden destekliyorum. diye konutu.

TEOGTA BÜYÜK BAARI

2016-2017 eitim öretim döneminde iki TEOG snavnda dikkat çeken iki önemli detay vardr. Bunlardan birincisi bu 9 örencimizden 8nin kz olmas, ikincisi ise ilk defa köy ve krsal kesimlerden de Türkiye Birincimizin çkmas.

Özellikle yl içerisinde yaptmz toplantlarda vurguladmz ey baarl olmann ekip ruhuyla, ilgiyle, sevgiyle ve paylamlarla mümkün olabileceini ve baarl öretmenlerin aday öretmenlere mesleki tecrübelerini paylamalar, onlara rehberlik yapmalar çok etkili olmutur. Öretmenlerimizin uyum problemleri yaamamalar, motive olmalar için çeitli eitimci, yazar, aratrmac, kiisel geliim uzmanlar tarafndan seminerler verilmesi de ayrca etkili olmutur. Bireysel olarak ilk defa 9 tane Türkiye birincisi çkmas ve kitlesel olarak geçen yla göre Bismil TEOG ortalamamzn %20 artmas bu durumun en iyi göstergesidir.

Görüyoruz ki bölgemize baarnn artmas eitim çalmalarnn yaplmas sosyal sorumluluk projelerinin artrlmas, örencilerimizi kalemle kitapla bulumas, velilerimizin eitime olan duyarllklarnn artmas, örencilerimizin okullar sahiplenmesi sanki terörün almasyla ivme kazanmtr.

2017-2018 eitim öretim ylnn daha verimli daha baarl olmas için mutlu ve umutlu bir eitim modeli ile ses getirecek çalmalar ve projelerimiz balatlmtr.

Ana Sayfaya Git