Bir yılda neler değişti!

AK Partili Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi, Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun göreve gelmesinden sonra 13 ayda 37'si mahalle ve 57'si mezra olmak üzere 94 kırsal yerleşim yerinde uzun yıllardır ihmal edilen alt yapı sorunlarını çözüme kavuşturarak yöre halkından tam not aldı.

Haberler 08.06.2020 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partili Diyarbakr Merkez Balar lçe Belediyesi,Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun göreve gelmesinden sonra 13 ayda 37si mahalle ve 57si mezra olmak üzere 94 krsal yerleim yerinde uzun yllardr ihmal edilen alt yap sorunlarn çözüme kavuturarak yöre halkndan tam not ald. Bakan Beyolu,94 yerleim yerinde balattmz hizmet çalmalarnn yüzde doksann tamamlayarak kronik hale gelen sorunlar çözdük.Ama bununla yetinmeyerek yerleim yerlerimizin dier sorunlarn da çözüme kavuturacaz dedi.

YILLAR SONRA YAANAN DEM KIRSAL BÖLGELERE YANSIDI

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 20 yl sonra el deitiren Diyarbakrn 36 ilden büyük en büyük ilçesi Balarda yaanan deiim uzun yllardr hizmet bekleyen krsal yerleim yerlerine de yansd. 400 bin nüfuslu ilçenin 48 mahallesinin 37si krsal kesimlerden oluuyor. 37 krsal mahalle ve bu mahallelere bal olan 57 mezrada balatlan hizmet seferberliinde 13 ayda yol yapm ve bakm çalmalarnn yan sra her yl yaanan su taknlar ve sel olaylarnn önüne geçmek için de önleyici tedbirler alnd.

94 YERLEM YERNDE YOL,MENFEZ VE BETON BORU çALIMASI

çounluu Karacada bölgesinde yer alan toplam 94 yerleim yerindeki çalmalarn önemli bölümü tamamlanarak buralarda yaayan vatandalarn hizmetine sunulurken,yol yapm ve bakm çalmalaryla birlikte 41 menfez köprü ina edilerek 2 bin 500 beton boru döendi. Fen leri Müdürlüü ekipleri tarafndan yürütülen çalmalarda son olarak Karahan,Buyuransu ve Alatosun Mahalleleri ile bu mahallelerin mezralarna yeni yol ve beton boru döeme hizmeti kazandrld.

YILLAR SONRA HZMETLE TANIAN VATANDALAR MEMMUN

Yllardan beri ulamda sorun yaadklarn ve ayrca su taknlar nedeniyle tarm arazilerinin zarar görerek hayvanlarnn telef olduunu dile getiren vatandalar,yaplan hizmetlerle bu sorunlarn ortadan kalktna dikkat çekerek Bakan Beyolu ve belediye ekiplerine teekkür etti.

Krsal yerleim yerlerinin ilk kez kendi dönemlerinde bu kadar hizmet alabildiine vurgu yapan Bakan Hüseyin Beyolu,balatlan çalmalarn önemli ölçüde baarya ulatn söyledi.

TEK GAYEMZ MLLETE HZMET ETMEKTR

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann her zaman milletin hizmetkar olmalarn istediini anlatan Beyolu, Göreve baladktan sonra zaman kaybetmeden krsal yerleim yerlerini ziyaret edip vatandalarmzla görümeler yaptk.Sorunlar yerinde tespit ederek milletimizle beraber çözüm için istiarelerde bulunduk ve çalmalara baladk.

ALLAHA HAMD OLSUN ÖNEML ÖLçÜDE BAARDIK.

Yol yapm ve yenileme çalmalarnn yan sra vatandamzn geçmi yllarda maddi ve manevi olarak madur olmasna sebep olan su taknlar ve sel olaylarnn önüne geçmek için menfez köprüler yaparak beton borular döedik.

Krsal yerleim yerleim yerlerindeki yaamn zor olduunu biliyoruz.Tek gayemiz milletimizi bu anlamda hizmete ve huzura kavuturmaktr.Sayn cumhurbakanmzn bizden istedii ekilde kararl ve emin admlarla milletimizin hizmetkar olmaya devam edeceiz dedi.

Ana Sayfaya Git