Birbirlerini suçladılar

'Dur' ihtarına uymayanların açtığı ateşle şehid edilen Polis Arslan'ın failleri olarak tutuklanan Cura ve Aytekin mahkemede birbirlerine "iftira" suçlamalarında bulundular. Ev baskınında "köpekle" işkence iddiasına savcılık soruşturma başlattı.

Haberler 04.06.2020 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda polis memuru Atakan Arslann ehit olduu silahl saldrya ilikin tutuklanan zanllar Muhammed Emir Cura ve Ferit Aytekin, ifadelerinde birbirlerini suçlad.

Merkez Balar ilçesi 5 Nisan Mahallesinde, polis memuru Arslann, beraberindeki polislerle 30 Maysta durumundan üphelendikleri kiilere kimlik kontrolü yapmak istedikleri srada üphelilerden birinin açt ate sonucu ehit olduu silahl saldryla ilgili balatlan soruturma sürüyor.

BRBRLERNE SUçLAMA GETRDLER

Soruturma kapsamnda çkarldklar Diyarbakr Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliince kiinin yerine getirdii kamu görevi nedeniyle kasten öldürme suçundan tutuklanan Cura ve Aytekin, mahkemede verdikleri ifadede suçu birbirlerine attlar.

Cura, ifadesinde unlar kaydetti: Ferit bana iftira ediyor. ledii suçu üzerime atyor. Bana kurusk diye silah verdi. Olay srasnda biz polisi görmedik. Ferit ile sokakta tost yemeye gittiimiz srada arkamzdan biri gel buraya diyerek seslendi. Ferit bir gün önce kavga etmiti. Hasmlar çoktu. Sonra rastgele bir el ate ettikten sonra kaç diyerek silah da elime verdi.

Aytekin ise Curay suçlad ifadesinde, Polis dur deyince ben durdum. Cura polisi hedef alarak bir el ate etti. Kesinlikle polis memurunu vurmadm ve ate etmedim. Cura yalan söylüyor. eklinde savunma yapt.

SLAHLAR NCELENECEK

Tetii çeken zanlnn tespiti için saldrda kullanlan silahlar ve mermiler üzerinde gerekli parmak izi incelemesi sürüyor.

Cura ve Aytekinin birbirini suçlayc beyanlarn, olay günü ikisinde de silah bulunmasn ve incelemenin sürmesini, dier üphelilerin ifadelerini, ehit polis memuru Arslann ölüm muayene ve otopsi tutana ile Diyarbakr Kriminal Polis Laboratuvar Müdürlüünün uzmanlk raporunu deerlendiren mahkemenin, kuvvetli suç üphesini gösterir somut delillerin mevcut olduu, müsnet suçun katalog suçlardan olmas, cezann alt ve üst snr ile verilmesi beklenen cezaya göre tutuklama tedbirinin ölçülü olmasn gerekçe göstererek üphelilerin tutuklanmasna karar verdii örenildi.

Polis memuru Atakan Arslann ehit olduu silahl saldrya ilikin gözaltna alnan, saldrnn faili Muhammed Emir Cura ile Ferit Aytekin ve M.Ann aralarnda bulunduu 5 üpheli, emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilmi, çkarldklar nöbetçi hakimlikçe failler Cura ve Aytekin, Kiinin yerine getirdii kamu görevi nedeniyle kasten öldürme suçundan tutuklanm, M.A. ve dier 2 üpheli adli kontrol kararyla serbest braklmt.

KÖPEKLE KENCE DDASI

Öte yandan Diyarbakr Valiliinden yaplan açklamada, baz internet haberlerinde, 30 Maysta polis memuru Arslan ehit eden Muhammet Emir Curann yakalanmasna yönelik yürütülen çalmalar esnasnda girilen eyhmus ve ei menice Ylmaza köpeklerle ikence yapld eklinde iddialarn yer ald bildirildi.

Tutuklu zanl Muhammet Emir Curann, olaydan sonra yakalanmasna yönelik yaplan operasyonlar kapsamnda eyhmus Ylmaz ve ei Menice Ylmaz çiftinin ikamet ettii adrese de gidildii ifade edilen açklamada, unlar kaydedildi:

SORUTURMA BALATILDI

Görevlilerimizle bulunan bir operasyon köpei, talimatnamesine uygun ekilde ikamet içerisine alnm, ikamette bulunan eyhmus Ylmaz tarafndan operasyon köpeine tekme atarak mukavemet edilmesi üzerine operasyon köpei kendiliinden refleks göstermi ancak eiticisi tarafndan derhal kontrol altna alnmtr. Haberlerde iddia edildii ekilde ikamet içerisindeki kiilere operasyon köpei marifetiyle kastl bir saldr olmamtr.

Açklamada, iddialarla ilgili olarak Ylmaz çiftinin, Balar Polis Merkezi Amirliine avukatlar araclyla ikayetçi olmalar üzerine Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca soruturma balatld belirtildi.

Ana Sayfaya Git