Biri teslim oldu

200 milyonluk vurgunla suçlanan kuyumculardan biri teslim oldu

Haberler 26.06.2020 - 11:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda esnaf, i insanlar, kuyumcu ve çeitli meslek gruplarndan topladklar iddia edilen 200 milyon TL ile ortadan kaybolan 3 kuyumcudan Zülküf O., Adanada polise teslim oldu. Karayoluyla Diyarbakra getirilen kuyumcunun, ifadesinde, Beni abim bu hale getirdi. Ben kimseyi dolandrmadm. Suçlu olsaydm polise teslim olmazdm dedii örenildi. Zülküf O. çkarld mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dier 2 üphelinin yakalanmas için çalmalar devam ediyor.

Kayapnar ilçesi Diclekent Bulvar üzerindeki kuyumcuya esnaf, i insan ve çeitli meslek gruplarndan kiiler, yatrm vaadiyle para ve ziynet eyas emanet etti. ddiaya göre, kuyumculuk yapan Zülküf O., Zülfikar O. ve Serdar A., 200 milyon TL deerindeki para ve ziynet eyas ile ortadan kayboldu. 3 gündür paralarn emanet ettikleri kiilerden haber alamayan ve dolandrldklarn söyleyen yaklak 50 kii, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna ikyette bulundu. ikyeti inceleyen savclk, kimlikleri belirlenen üphelilerin yakalanmas için gözalt karar çkard.

ADANADA POLSE TESLM OLDU

üphelilerden Zülküf O., hakknda yakalama karar çkarldn örenince dün Adanada polise giderek teslim oldu. Gece karayoluyla Diyarbakra getirilen Zülküf O., emniyetteki sorgusunun ardndan adliyeye sevk edildi. Savclkça ifadesi alnan kuyumcu Zülküf O.nun ifadesinde, Ben kimseyi dolandrmadm. Ticaret yapyorduk. lerimiz ters gitti. Hesaplar tutan ve bizi bu hale getiren aabeyim Zülfikardr. Yllardr Diyarbakrda kuyumcu esnafyz. Bizi herkes tanr. Ben bu kadar yüklü meblada bir dolandrclk suçunu ilemi olsaydm, gidip polise teslim olmazdm dedii örenildi. Kuyumcu, tutuklama istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliine gönderildi.

DOLANDIRICILIKTAN TUTUKLANDI

Zülküf O., dolandrldklarn ileri sürerek ikayetçi olan 7 madura kar 7 kez nitelikli dolandrclk suçunu iledii gerekçesiyle tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Ayn soruturma kapsamnda Zülküf O.nun aabeyi Zülfikar ile ortaklar Serdar A.y yakalama çalmalar devam ediyor.

Ana Sayfaya Git