Biriken akımı düşürmek için

Elektrik akımına kapıldıktan sonra toprağa gömülmek istenen kadının yakını konuştu

Haberler 30.08.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda elektrik akmna kaplan 33 yandaki Yusran Kaya (33), yaknlar tarafndan hastane yaknnda topraa gömülerek tedavi edilmek istenmiti. Yaanan olayla ilgili konuan Kayann yakn Nurani Kaya, bulunduklar yerde daha öncede elektrik akmna kaplan bir kadnn üzerine toprak atlarak vücudunda biriken akm almak için bunun yapldn gördüklerini, kendilerinin de hastanedeki tedavinin ardndan öyle bir yola bavurduklarn söyledi.

Olay, önceki gün ölen saatlerinde Diyarbakrn Balar ilçesi Kaynartepe Mahallesinde yaand. Evde elektrikli ocakta yemek piiren 33 yandaki Yusran Kaya bir anda akm kaplarak baygnlk geçirdi. Olay gören aile fertleri durumu bildirmesi üzerine olay yerine ambulans sevk edildi. Ksa sürede olay yerine gelen salk ekipleri Kayaya ilk müdahaleyi yaptktan sonra tedavisinin yaplmas için Diyarbakr Selahattin Eyyubi Devle Hastanesi acil servisine götürdü. Burada doktorlar tarafndan tedavisi yaplan Kaya, aile bireylerinin istei üzerine taburcu edildi. Bu srada aile bireylerinden bazlar Kayann vücudunda biriken enerjiyi almak iddiasyla hastane bahçesine götürerek burada yere yatrp üzerine toprak att. Olay gören güvenlik güçleri aile bireylerinin genç kadn almalarn ve bölgede uzaklamasn istedi.

GÖRDÜÜMDEN BU YANA OKTAYIM

Kaya ailesi genç kadn da yanlarna alarak bölgeden uzaklarken, hastane bahçesinde olaya tanklk yapan Mahmut Yakr, Ben bu olay gördüümden bu yana oktaym. 21inci yüzylda tbb tedaviyi reddetmek akl kar gibi görünmüyor. ok edici bir olayd, tüylerimizi diken diken oldu dedi.

TEDAVS BTT HASTANEDEN çIKARDIK

Yaanan olayla ilgili konuan Yusran Kayann yakn Nurani Kaya ise tedaviyi reddetmediklerini, tedavisi yapldktan sonra hastaneden çkardklarn söyledi. Kaya, bulunduklar yerde daha öncede elektrik akmna kaplan bir kadnn üzerine toprak atlarak vücudunda biriken akm almak için böyle bir ilem yapldn gördüklerini, kendilerinin de hastanedeki tedavinin ardndan öyle bir yola bavurduklarn belirterek doktorlarn gereken müdahaleyi yaptn onlara kar herhangi bir sorunlarnn olmadn ifade etti.

Ana Sayfaya Git