Birkleyn'de temizlik

Diyarbakır'da bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, "Yaşanılabilir bir Diyarbakır için el ele" sloganıyla Birkleyn Mağaraları ve Dibni Çayı etrafında temizlik yaptı

Haberler 14.09.2020 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda tarihi Birkleyn Maaralar ve Dibni çay kenarnda temizlik yapld.

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) öncülüünde bir araya gelen baz sivil toplum kurulularnn üyeleri, her hafta sonu farkndalk oluturmak için tarihi mekanlar ile piknik alanlarnda çöp topluyor.

Bu kapsamda Lice ilçesindeki, Asur Krallar I. Tiglat-Pileser ve III. Salman Nassarn, egemenliklerinin nianesi olarak yaptrdklar kabartma ve çivi yaztlarnn yer ald Birkleyn Maaralar ile Dibni çay kenarnda 15 Eylül Dünya Temizlik Günü dolaysyla Yaanlabilir bir Diyarbakr için el ele sloganyla temizlik yapt.

Birkleyn Maaralar

DTSO Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Öcal, geçen hafta Hazroda, bugün de Lice ilçesinde etkinlik yaptklarn belirterek Amacmz çevreye duyarl nesil yetitirmek. 10 sivil toplum kuruluunun 90 üyesi ile geldik. Burada doa çok kirli bir durumdayd, temizlik yaptk. ifadelerini kulland.

DTSO Turizm Platformu Sözcüsü Alaaddin Tan ise çevre bilincini üst seviyelere çkarabilmek amacyla çalmalar yaptklarn söyledi.

Birkleynde braklan çöpleri topladklarn belirten Tan, Herkes çöpünü poete koyup belirlenen yere atarsa zaten çöp toplamaya gerek kalmayacak. Hepimiz çevremize sahip çkmalyz. dedi.

Ana Sayfaya Git