'Birlik olup kaçın'

Aileler; "Çıkın, gelin, devletimize teslim olun. Bizim devletimiz güçlüdür. Ceza yok, hapis yok, çık gel."

Haberler 19.04.2021 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla HDP Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi yapan aileler, çileri Bakanlnca Türkiye genelinde Ramazan ay boyunca hafta sonlar uygulanan sokaa çkma kstlamas nedeni ile nöbetlerine kaldklar otelde devam ediyor.

EYLEM DEVAM EDYOR

çocuklarnn terör örgütü PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla 3 Eylül 2019dan itibaren farkl kentlerden Diyarbakra gelerek HDP il binas önünde oturma eylemi balatan ailelerin evlat nöbeti, korona virüs tedbirleri kapsamnda hafta sonlar uygulanan 58 saatlik sokaa çkma kstlamas nedeniyle kaldklar otelin toplant salonunda 594üncü gününde de sürüyor.

BRLK OLUP KAçIN

Bitliste üniversitede okuduu srada kz Fadimenin terör örgütü PKK mensuplar tarafndan daa kaçrldn belirten Hatice Levent, kz Fadime için burada olduunu söyledi. Kzna seslenen anne Levent, Kzm, eer beni duyuyorsan kaç gel yavrum. Seni çok özledim yavrum, kaç gel. ki seneye yakndr biz buralardayz. Ne olur, arkadalarnn elinden tut hepiniz gelin. Biz, sizi çok özledik. Cumhurbakanmz, çileri Bakanmz bizim arkamzda. Size ceza gelmeyecek. Ne olur yavrum gelin dedi.

EVLADIMI STYORUM

Hafzlk okurken, 2015 ylnda terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan Hamza için Hakkariden gelerek, evlat nöbetini sürdüren Zümrüt Salim, olunun peini brakmayacan söyledi. Evladna teslim olmas için çarda bulunan Salim, öyle konutu:

Olum hafzlk kursundan çknca HDPliler kaçrp, PKKya teslim ediyor. Ben olumu HDPden ve PKKdan istiyorum. 2 ramazan oldu, ben buradaym. Olumu HDPden almadan buradan gitmiyorum. Evlatlarmz almadan buradan gitmeyeceiz. Bizim evlatlarmzdan ne istiyorlar? Dada perian etmiler. Bizim evlatlarmz getirsinler. Kendi çocuklarn niye göndermiyorlar? Onlar, çocuklarn özel okullarda okutuyorlar. Bizim evlatlarmz daa mahkum ettiler, aç ve susuz braktlar. Allah, bizim ahmz onlarda brakmasn. 7 yldr olumun hasretini çekiyorum. Kokusunu özledim. Ben olumu istiyorum. Olum beni duyuyorsan, görüyorsan çk, gel. Burada perian olduk. çkn, gelin, devletimize teslim olun. Bizim devletimiz güçlüdür. Ceza yok, hapis yok, çk gel.

Ana Sayfaya Git