Birlikte engelleri aşacağız!

Kurtulmuş, "Bizim birlik, dirlik, beraberlik içinde aşamayacağımız engel yok. Birlik içinde daha güçlü bir Türkiye'yi beraber kuracağız"

Haberler 01.04.2022 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakanvekili Numan Kurtulmu, Bizim birlik dirlik, beraberlik içinde aamayacamz engel yok. Birlik içinde daha güçlü bir Türkiyeyi beraber kuracaz. dedi.

VATANDALARLA BR ARAYA GELD

Kurtulmu, Batmandaki temaslarnn ardndan beraberinde AK Parti stanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak ve AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammet erif Aydn ile Diyarbakrn Bismil ilçesinde bal krsal Arkgöl Mahallesinde vatandalarla bir araya geldi. Burada konuan Kurtulmu, uzun süredir sadece Türkiyede deil, bölgede çatma, silah ve bombalardan bahsedildiini belirtti.

Bütün bu corafyada neredeyse dilleri, kültürleri, dinleri, gelenekleri bir olan insanlarn arasna fitne sokmaya çaltlar. Türkü Kürtten, Kürtü Araptan, Arap da Acemden ayrt etmeye gayret ettiler. Bir asr evvel topraklar, snrlar cetvellerle çizilmi olan bu corafyada insanlarn gönüllerini bölemediler ama imdi bir asr sonra gönüllerini bölmeye gayret ettiler. diyen Kurtulmu, ayn oyunlarn bu bölgede de oynanmaya çalldn kaydetti.

SON 20 YILDA YAANANLAR

Kurtulmu, son 20 yldr bu bölgedeki insanlarn bir ksmnn çocuklarn kandrp, ellerine silah verdiklerini ifade ederek, dünyann en güzel topraklarna sahip bu corafyada hep birlikte buna frsat verilmemesi gerektiini söyledi.

Onlarn bir plan varsa bizim milletimizin de bir plan var. Onlarn akl varsa bizim halklarmzn da akl var. ifadelerini kullanan Kurtulmu, bu ülkenin evlatlarn birlikten, kardelikten, bartan, adaletten yana tavr aldklar için tebrik ettiini belirtti.

NSAN YARADILITA ETTR

Kurtulmu, unlar kaydetti: Bizim lügatmzda zaten insanlar etnik yaplarna, aile kimliklerine göre ayrt etmek yazmaz. nsanlar yaradlta eittir. Müslümanlar da dinde kardetir. Bunun dnda laf söyleyen bizi ayrmak içen laf söylüyor demektir. Bunlarn hiçbirisine frsat vermeden birliimizi, dirliimizi daim klacaz. Bizim birlik, dirlik, beraberlik içinde aamayacamz engel yoktur. Hiçbir ülkenin hiçbir emperyalist gücün bu memleket üzerindeki planlarna pabuç brakmayacaz. Birlik içinde daha güçlü bir Türkiyeyi beraber kuracaz. Bu topraklar bereketli topraklar. nallah manevi bereketi maddi bereket ile buluturacaz, bu ülkeyi hep beraber çok daha ileriye götüreceiz.

Ana Sayfaya Git