Bisiklet Turlu Düğün

Diyarbakır'da, 25 yaşındaki Süleyman ve aynı yaştaki Özge Özgörüş çifti, düğünlerinin hemen ardından bisiklet sporuna dikkat çekmek için gelin ve damatlık kıyafetleriyle 70 bisikletli arkadaşlarının da katılımıyla şehir turu yaptı.

Haberler 12.09.2017 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl makine mühendisi Süleyman Özgörü, 4 yl önce Denizliden kente gelen diyetisyen Özge Tekin ile arkadalarna ait bir kafede tant. Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübünde, 1.5 yldr bisiklet sporu yapan Özgörü ve Tekin, daha sonra arkadalk kurdu.

FARKINDALIK YARATMAK ADINA BSKLET TURU

Arkadalklar ilerleyen genç çift, evlilik için ailelerine dant. Ancak, bir süre aileler aras skntlar yaand. Yaanan baz skntlara ramen genç çift, önceki gün dünyaevine girdi. Süleyman ve Özge çifti Özgörü çifti, düünün ardndan bisiklet sporuna dikkat çekmek amacyla arkadalar eliinde bisikletle kent turu plan yapt. Gelin ve damatlk kyafetleri ile bisiklete binen çift, yaklak 22 kilometre 70 bisikletle pedal çevirdi. Geçtikleri yol güzergahndan çevredekiler tarafndan youn ilgi gören gelin damata baz sürücülerde korna çalarak destek verdi. Baz vatandalar da gelin damadn bisiklet üzerinde ilerlemesini fotoraflad.

DAMAK VE GELN BRLKTE SÜRDÜ

Damat Süleyman Özgörü, arkadalar vastasyla tant eiye bisiklet turlarna katldklarn belirterek, Düünümüz olunca bir tur düzenleyelim dedik. Hem farkllk açsndan hem de spor açsndan gayet güzel bir ey dedi.

Gelin Özge Özgörü ise, Aileler aras biraz problemler oldu. Ben Denizliliyim eim Diyarbakrl. imdi her ey tatlya baland. Spor olarak da bisikletle urayoruz. Diyetisyen olduum için spor benim için önemlidir. Böyle bir ey düündük. Tur yapalm dedik. Farkndalk açsndan ve güzel bir görüntü olsun diye yaptk. ehir içinde de bu kadar araç younluunda bisikletin önemini vurgulamak istedik. Böyle bir ey düündük diye konutu.

BSKLET GÜNLÜK YAAMDA KULLANIYORUZ

Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü Yönetim Kurulu Bakan Ali Aliolu, bisikletli gelin ve damat etkinlii ile faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade ederek, Amacmz, ehir içinde gelin ve damat konvoylarnda gürültü ve araçlarn youn ekilde rahatszl ile bisikleti günlük yaamn her alanna sokmak. Bisikleti günlük yaamda aktif bir ekilde ie giderken ve salk için kullanyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git