Bismil Nehri ıslah ediliyor

Bismil Belediyesi’nin DSİ (Devlet Su İşleri) ile birlikte yürüttüğü ortak çalışmayla Bismil için mega proje olan Bismil Nehri Islah projesi hayata geçiriliyor.

Haberler 18.02.2017 - 10:35 Son Güncelleme : 18.02.2017 - 12:28

Tahir KARAKEç

DYARBAKIR-Bismil Belediye Bakanlna kayyum olarak atanan ve ksa sürede ilçede bir dizi projeye hayat veren Belediye Bakanvekili ve lçe Kaymakam Turgay Gülenç, Bismil için hayat öneme sahip olan mega proje Dicle Nehrinin slahna yönelik projeye start verdi.

DCLE NEHR SLAH EDLECEK

Bismil Belediyesinin DS ile birlikte yürüttüü Dicle Nehri Islah projesi kapsamnda ilçeyi su taknlklarndan korumak, Dicle Nehrinin iç slahn salamak ve Bismille güzel bir görünüm kazandrmak amacyla köseli mevkinden balamak üzere her iki tarafta dere slah çalmas yaplacaktr.

Dicle Nehrinde süren slah çalmalar hakknda bilgi veren Belediye Bakan Turgay Gülenç öncelikle suyun güzel ve düzenli akmas için ta tahkimatn tamamlanacan bildirdi. Bakan Gülenç, ta tahkimat ii bittiinde nehrin her iki taraf ve ortasnn bir ksmnda yeil alan oluturabilmeleri için yüzlerce hektarlk bölüm ortaya çkacan bildirdi.

YEL ALANLAR, PKNK ALANLARI, PARKLAR.

Gülenç, Bismil Belediyesi olarak halkmzn daha rahat ve huzur içinde yaamalarn salamak amacyla bu alanlarn hepsini yeil alanlar, piknik alanlar ve parklar yapacaz, beyanlarnda bulundu.

Gülenç, projenin belediye ile DSnin ortak çalmas olduunu söyledi. Gülenç, Dicle Nehrinin iç slahn salamak, su taknlklarndan korunmak, suyu ve topra fazla erozyona uratmadan Dicle Nehri havzasnn genilemesini önlemek, Dicle Nehrini düzene koyup ilçemize güzel bir görünüm kazandrmak projenin temel amaçlardr dedi.

Ana Sayfaya Git