"Bismil tarımsal üs olacak"

Bismil’de değerlendirme toplantısında konuşan Vali Karaloğlu, ilçede OSB kurulması için çalışma başlatıldığını müjdeleyerek, ilgili yerlere talimat verildiğini müjdeledi.

Haberler 07.09.2020 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Münir Karalolu, Bismil ilçesinde koordinasyon ve deerlendirme toplants gerçekletirdi.

Alt ve üst yapdan tarma, sosyo-ekonomik durumdan kamusal hizmetlere kadar Bismilin masaya yatrld toplantda, yetkililerden, yaplan ve devam eden çalmalar ile planlanan projeler ve yatrmlar hakknda bilgi alan Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Münir Karalolu, yaanan skntlarn ve çözüm önerileri konusunda yetkililerle istiarelerde bulundu.

Toplant sonras basn mensuplarna açklamalarda bulunan Karalolu, Bismilin tarm ve hayvanclkta potansiyeli çok yüksek ilçelerden bir tanesi olduunu özellikle Silvan Baraj Sulama Projesi tamamlandktan sonra Türkiyede tarmsal üs haline geleceini söyledi.

lçenin çeitli sorunlar olsa da çok ciddi bir tarmsal üretim hacminin olduunu ve özellikle pamukta, msrda ve dier tarmsal faaliyetlerle hayvanclkta geliim gösterdiini ifade eden Karalolu, sorunlarn da bir ksmnn yerel kaynaklarla bir ksmnn kamu kurum ve kurulular üzerinden bir ksmnn da Büyükehir Belediyesi yoluyla çözülmeye çallacan belirtti.

lçeye yaplan yatrmlara da deinen Karalolu, DSKnin hem kanalizasyon problemini çözecek hem de atk su ve artma tesisi sorununu çözecek büyük bir yatrm için ihale aamasnda olduunu dile getirerek ksa zamanda Bismilin atk su ve altyap sorununu çözecek önemli bir yatrmn da bu yolla balam olacan ve bununla beraber ilçe içerisinde içme suyu ebekelerinde baz alanlarda kullanlan asbest borularn yeni nesil borularla yenileneceini ifade etti.

ORGANZE SANAY BÖLGES VE HALK KÜTÜPHANES çN çALIMALAR YAPILACAK

Bismildeki gda, tarm ve sanayinin geliimiyle birlikte ilçede bir OSB gereksinimin doduunu belirten Karalolu, OSB kurulumunun yaplabilecei bir araziye yönelik çalmalara balanacan bununla birlikte gençlerin faydalanaca bir halk kütüphanesi kurulmasna yönelik de çalmalar yaplmas yönünde talimat verdiini açklad.

Bunlarn yannda ilçede mezbahane bulunmadna deinen Karalolu, bunun için de özel sektör üzerinden çalma yaplacan söyleyerek o yoldan sorun çözülmedii takdirde hem mezbahanenin hem de ilçenin dier bir ihtiyac olan kapal semt pazarlarnn Belediye kaynaklaryla çözüme kavuturulmaya çallacan dile getirdi.

KAYIP-KAçAK ORANININ DÜMES GEREKYOR

Elektrik ve suyla ilgili yaplacak yatrmlar konu edinen Karalolu, hem elektriin hem de suyun üretim aamasnda belli oranlarda kaypla karlaldn ancak Bismilde bunun yann da ciddi oranlarda kaçak kullanm olduunun altn çizdi. DSK ve DEDAn verdii bu hizmetlere karlk vatandalardan tahsil edilen ücretlerden baka gelir kaynaklar olmadn ve daha kaliteli hizmet sunulabilmesi için yüzde 72leri bulan bu oranlarn mutlaka düürülmesi gerektiini vurgulad.

Konumasnn sonunda Karalolu, Bismili daha çada bir ehir haline getirmek istediklerini belirterek gerekli talimatlar verdiini ve buna dönük istiarelere de her zaman açk olduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git