Bismil’de asker ve sağlık çalışanları için bağ bozumu

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Belediyesince 18 dönümlük alanda ekilen üzümün hasadı yapıldı. Hasatta 8 ton üzümden elde edilen 2 ton pekmez, asker, sağlık çalışanları ve ilçedeki vatandaşlara dağıtıldı.

Haberler 05.09.2020 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil Belediyesi tarafndan 5 ay önce bakmsz olan 20 dönümlük alan tarm arazisine dönütürüldü. Belediye çalan ve gönüllerin katlmyla 20 dönümlük alann 18 dönümüne üzüm ekildi. Belediye çalanlar tarafndan ekilen üzümlerin hasad bugün düzenlenen törenle yapld. Bismil Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Hamza Türkmenin katlmyla yaplan hasatta, kazanlarn kaynatlarak kavanozlara konulan pekmez, korona virüsle mücadele eden salk çalanlarna ile snr hattndaki görevli askerler ile halka gönderildi.

Hasatta konuan Kaymakam Türkmen, ba bozumunda 2 ton pekmez üretildiini ifade ederek, daha önce bakmsz olan alann ba bahçesine dönümesinde ilçe halknn önemli katks olduunu söyledi. Kaymakam Türkmen, Ürettiimiz ürünleri pandemi sürecinde görev alan fedakar salk görevlilerimize, filyasyon ekiplerine, Mehmetçie ve ilçe halkna hediye edeceiz. Ba bozumunda elde edilen pekmez 2 ton civarnda olacak dedi.

Konumalarn ardndan hazrlanan üzüm pekmezi snr hattnda görevli askerler ile salk çalanlar ve vatandalara datld.

Ana Sayfaya Git