Bismil’de çöp konteynerleri dezenfekte ediliyor

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Belediyesi, vatandaşların sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleri amacıyla yürüttüğü temizlik faaliyetleri kapsamında çöp konteynerlerini dezenfekte etti.

Haberler 19.02.2021 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil Belediyesi, pandemi döneminde de temizlik faaliyetlerini zamannda ve aksatmadan planl bir ekilde sürdürüyor. Korona virüs salgnna kar alnan tedbirler kapsamnda ilçedeki tüm çöp konteynerleri tek tek ykanarak dezenfekte edilirken, görüntü kirlilii ve kötü kokunun oluumunun engellenmesinin yan sra sinek ve haere oluumunun da önüne geçiliyor.

Her alanda olduu gibi temizlik konusunda da hassasz

Bismil Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Hamza Türkmen, insan sal kadar çevre için de önemli olan bu uygulamann Temizlik leri Müdürlüü ekipleri tarafndan düzenli olarak gerçekletirildiini söyledi. lçe genelinde temizlik çalmalarn titiz ve özverili bir ekilde sürdürdüklerini kaydeden Kaymakam Türkmen, lçe merkezi ile krsal mahallelerimizdeki çöp konteynerleri, ekiplerimiz tarafndan periyodik olarak ilaçlanp, ykanarak dezenfekte ediliyor. Bu sayede kötü koku ve sinek oluumunun önüne de geçiliyor. Amacmz, vatandalarmzn hijyenik ve salkl bir ortamda yaamlarn sürdürmeleridir. Normalleme sürecinde oluabilecek en ufak bir esneklik bu salgnn tekrar yaylmasna neden olabilir. Vatandalarmzdan isteimiz çöp konteynerlerine poetsiz çöp atmamalar ve maskelerini ise kullandktan sonra geliigüzel yerlere brakmamalardr dedi.

Ana Sayfaya Git