Bismil’de denetim!

Zabıta Ekiplerimiz Fahiş Fiyata Geçit Vermiyor

Haberler 29.12.2021 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil Belediyesi Zabta ekipleri, ilçe genelinde kendi sorumluluk sahasndaki marketlerde denetim yapt. Ekipler, özellikle fahi fiyata kar denetimlerini sklatrd.

Zabta ekipleri marketlerde raflar tek tek dolap, ürün etiketlerini, etiketlerdeki fahi fiyat ve ürünlerin gramaj eksikliini kontrol etti.

Özellikle gda ve temizlik ürünlerinde fiyat artnn önüne geçmek için denetimlerini sklatran Bismil Belediyesi Zabta ekipleri, reyon fiyat ile kasa fiyat kontrolleri yaparak güncel fiyatlar kayt altna ald.

MARKET DENETM

Marketlerde gerçekletirdii denetimler ile vatandalarn maduriyetinin de önüne geçen Bismil Belediyesi Zabta ekipleri, marketlerin vatandalara ürünlerini fahi fiyattan satarak vatanda üzerinden haksz kazanç elde etmemesi için ürünün yer ald reyonda fiyat etiketinin olup olmadn denetledi. Ayrca Zabta ekipleri tarafndan daha önce yaplan denetimlerde tutulan kaytlar ile fiyatlar karlatrlarak fiyat art tespit edilen iletmelere yasal ilem yaplarak, Ticaret l Müdürlüüne sevk edilecei bildirildi.

Zabta ekipleri, denetimler srasnda vatandalara herhangi bir fiyat art tespit ettiklerinde ALO 153 Zabta hbar Hattn aramalar veya Ticaret l Müdürlüüne dorudan ikayette bulunmalar gerektii hatrlatld.

Ana Sayfaya Git