Bismil’de oto galericiler şehir dışına taşınacak

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili kayyum Turgay Gülenç’in talimatıyla hazırlanan Oto Galericiler Sitesi projesi ile Bismil’in kanayan yarası durumundaki kent içi kaldırım işgali, yaya ve araç trafiği sorunu ve karmaşası tarihe karışıyor.

Haberler 16.08.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismilde kaldrm igaline son vermeye, yaya ve araç trafii karmaas sorunu ile araç younluunu azaltmaya yönelik çalma balatan Bismil Belediyesi, saylar 30ü geçen ikinci el oto alm satm ii yapan galerici esnafn tek bir çat altnda toplamak amacyla Oto Galericiler Sitesi projesi hazrlad. Belediye, sorumlu belediyecilik anlayyla hareketle yaklak 2 ay önce startn verdii çalmalar tamamlad ve bata meslek kurulular olmak üzere ilgili meslek sahiplerini bilgilendirmeye balad.

OTO GALERCLER

lçenin yaya ve araç trafiine rahat bir nefes aldracak, ayn zamanda lçenin sosyo-ekonomik yapsna pozitif katk salamas öngörülen Oto Galericiler Sitesi projesi ile ilgili ilk toplant Kaymakam ve Belediye Bakan Turgay Gülenç bakanlnda kaymakamlk toplant salonunda yapld. Proje hakknda bilgi veren Gülenç, çou ilden büyük olan Bismilde bu sorunun çözülememi olmas ve buna bal Oto Galericiler Sitesinin olmamas büyük bir eksiklik. Bismil Belediyesi olarak bu sorunu ortadan kaldrmak için yaklak 2 ay öncesinden çalma balattk ve Belediyemizin çalmalar dorultulsun da önemli aamalar kaydettik. Oto Galericiler Sitesinin kurulmasyla kent içi yaya ve trafii rahatlayaca gibi, ikinci el oto alm ve satm ii yapan esnaf da ayn çat altnda toplayacak çada ve modern bir projedir dedi.

Projenin uygulanaca alan ile kent merkezi arasnda ki mesafe yaklak 5 kilometre olduunu söyleyen Bakan Gülenç, Batman Yolu üzerinde yer almas ulam açsndan da hem esnaf, hem de vatanda için büyük kolaylk olarak deerlendiriliyoruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git