Bismil'in internet sorunu çözülüyor

Bismil’de internet sorunu için kanaat önderleri öncü oldu

Haberler 05.10.2020 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçe merkezinde geçmi yllarda yaanan kablo hrszl nedeniyle onarlmayan alt yap birçok mahallenin internetten faydalanmamasna sebep oldu. Yüzlerce ikayetin olutuu bu sorun kanaat önderlerinin araya girmesiyle alt yap çalmas sözüyle ortadan kalkyor.

Diyarbakrn Bismil ilçe merkezinde geçmi yllarda yaanan kablo hrszl nedeniyle onarlmayan alt yap yüzünden birçok mahalle internetten faydalanamaz hale gelince yaplan tüm ikayetlere ramen çözülmeyen bu sorun Bismil Kanaat Önderleri Dernei Bismilin internet altyaps kurulmas için Bismil Kaymakaml, Bismil Türk Telekom ve Diyarbakr Türk Telekom Bölge Müdürlüünü ziyaret etti. 118 bin nüfusa sahip olmasna ramen internet skntsnn en çok yaand ilçelerin banda gelen Bismil ilçesi uzaktan eitim sürecinde binlerce örencinin internete balanmakta sknt çekiyor ve bu durum maduriyet oluturuyor. Bismil Kanat Önderleri Dernei bu konuyu gündeme getirerek internet alt yapsnn kurulmas istedi. Bismil Kanaat Önderleri Dernei Bakan Hasan Vural, Genel Sekreter Musa çelebi, Üye Veysi Akyldz, Üye Osman Gülseven, Üye Mehmet Han çen Türk Telekom Diyarbakr Bölge Müdürü Necmi Mazlumu ziyaret etti. Ziyaretle alakal açklamada bulunan Bismil Kanaat Önderleri Dernei Bakan Hasan Vural, EBA için vatandalarn GSM hatlarn kullandn bunun da yeterli olmadn kaydetti. Vural, Telekom alt yapsnda skntlar var. GSM hatlarnda da yeterli randman alnmad için böyle giderse çocuklarmz eitimlerinden geri kalacaktr. Telekomdan biran önce mahallerde olmayan internet alt yapsn çekmesini istiyoruz. Bismilde vatanda eskisi gibi deildir. Artk internet kablo ve kutulara sahip çkacaktr. nternet kablo hrszl azaltmak için, muhtarlara, imamlara ve öretmenlere gerekli uyarlar yapmalarn isteyeceiz dedi.

KESNTSZ, GÜVENL VE HIZLI NTERNET GEREKYOR

Yeni eitim öretim ylnn uzaktan eitimle balamas ile evlerde verimli bir aa sahip olmann gerekliliinin yeniden gündeme geldiini ifade eden Bismil Kanaat Önderleri Dernei Genel Sekreteri Musa çelebi, Bismilde edindiimiz bilgilere göre, 36 bin örenci var. 20 bin örencinin evlerinde internet eriimi varken, 16 bin örencinin internet eriimi yok. nternet hizmetlerinde faydalanmad için madur durumda, çou örenci velisi Bismilde internet altyaps olmad için evine interneti çekemiyor. Uzaktan eitimin sürdürülebilir ve eriilebilir olmas için kesintisiz, güvenli ve hzl internet gerekiyor. Uzaktan eitim sürecinin örenme kaybna neden olmamas için, özellikle internet alt yaps kurulmas gerekmektedir diye konutu.

ALT YAPI çALIMASI YAPILACAK

Diyarbakr Türk Telekom Bölge Müdürü Necmi Mazlum, Bismilde örencilerin internet hizmetinden etkin olarak yararlanmalar amacyla internet alt yapsyla ilgili yaplacak çalmalar deerlendirilmeye alacaklarn söyledi. Mazlum, Bismil kanaat önderlerinin ve halkn talepleri dikkate alnacak. Bismilde ekip saysn artrarak ilçenin birçok farkl noktasna internet taleplerini karlayacaz. Önceki yllarda yaplan internet kablolar hrszlarn bakr kablolar çalmas nedeniyle ilçe halk internetsiz kald. çocuklarmzn eitim kalitesini yükseltmek için Bismilde birçok mahallede internet alt yapsn yenileyeceiz. Ayrca mevcutlarn kalitesini artrmak için de fiber altyap çalmalarn sürdüreceiz eklinde konutu.

Bismil kanaat önderleri Türk Telekom Diyarbakr Bölge Müdürü Necmi Mazluma ilgi ve alakalar ve Diyarbakra yapt hizmetleri için teekkür etti.

Ana Sayfaya Git