Bismilli Çocukları Sevindiren Parklar

Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel "14 parkımız yaklaşık 60 bin metrekare alana kuruldu. Son yaptığımız park da 37 bin metrekarelik bir büyüklüğe sahip. İlçemizde 1,5 yıl gibi kısa bir sürede yaklaşık 100 bin metrekare park kurmuş olacağız" dedi.

Haberler 27.09.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan Diyarbakrn Bismil Belediyesince ilçede 1,5 ylda yaplan 14 park hizmete sunuldu.

Bismil Belediyesince yürütülen çalmalarla ilçenin çehresi deiti. lçe merkezinin yan sra krsal mahallelerde altyap ve üstyap çalmalar gerçekletiren belediye, çocuklar da unutmayarak ilçeyi parklarla donatt.

- Park says 17e çkt

Belediye Bakan Vekili ve Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel, görevlendirmeyle birlikte ilçeye 1,5 yldr hizmet verildiini, bu süre zarfnda ekonomik, sosyal ve kültürel birçok faaliyete imza atldn söyledi.

Yaptklar çalmalar içerisinde parklarn önemli bir yer tuttuunu aktaran Yüksel, önceki belediye yönetimi döneminde ilçedeki park saysnn 3 olduunu, bunun ilçede merkezinde yaayan 67 bin kii için yetersiz kaldn belirtti.

Yüksel, ksa bir süre içerisinde park saysn 17ye çkardklarn ve devam eden projelerinin olduunu anlatarak, u deerlendirmede bulundu:

14 parkmz yaklak 60 bin metrekare alana kuruldu. Son yaptmz park da 37 bin metrekarelik bir büyüklüe sahip. lçemizde 1,5 yl gibi ksa bir sürede yaklak 100 bin metrekare park kurmu olacaz.

na ettikleri son parkn örnek bir proje olduunu dile getiren Yüksel, park elalesi, çocuklarn vakit geçirebilecei oyun gruplar, yetikinlere yönelik çeitli spor aletleri, bol yeil alan ile vatandalarn nefes alabilecekleri, dinlenebilecekleri, elenebilecekleri bir alan olarak dizayn ettiklerini anlatt.

Yüksel, inaat devam eden daha büyük bir parkn olduunu ifade ederek, Karde ehitkamil Belediyemiz ile Millet Bahçesi düzeyinde bir park oluturuyoruz. Bu park bittii zaman ilçemiz yeil alan ve kullanlabilir park açsndan metrekare olarak kii bana düen yeil alan miktar ile Diyarbakrda da bölgemizde de ilk sralarda yer alacaktr diye düünüyorum. diye konutu.

- Vatandalar mutlu

Aralk Mahallesinde yaayan Abdulhalim Arslan, hizmetlerden memnuniyetini dile getirerek, unlar söyledi:

Bismilde çalmalar var. Hizmet güzel, keke daha önce bunlar yaplsayd. Daha önce çocuklarmzn oyun alan yoktu. u anda torunlar alp parkta vakit geçiriyorum. Görevlendirme ve önceki belediye yönetimini kyasa gerek yok. u anda yaplanlar ortada. Bunlar geç kalnm hizmetler. Bu ülkede kim bir ta bir tan üstüne koyarsa o insan alklarz, severiz, sayarz. Kim olursa olsun yeter ki hizmet gelsin. Yeter ki insanlarn refah, rahat için bir eyler yapsn.

Park alannn daha önce çöple dolu olduunu söyleyen 7. snf örencisi Pnar Kzlrmak, Bu köyde oyun oynayacak hiçbir ey yoktu. Sadece bu alan vard, o da çukurluktu, güzel deildi, içinde çöpler vard. Biz oynayacak bir yer bulamyorduk. Buras imdi çok güzel. Okuldan geldiimde parka geliyorum. Oyun oynuyoruz. Bütün çocuklar adna belediyeye çok teekkür ediyorum. ifadesini kulland.

Mustafa Aydn da daha önce parklar olmad için cadde ve sokaklarda oynadklarn belirterek, Araçlar gelince kenara çekiliyorduk, geçtikten sonra tekrar oynamaya devam ederdik. dedi.

Ana Sayfaya Git