Bit pazarı yer istiyor

Diyarbakır'da bir süredir salgın nedeniyle kapalı olan "Bit Pazarı"nın, kentte kontrollü normalleşmeye geçilmesine rağmen açılmasına izin verilmemesine tepki gösteren pazarcılar, yüzlerce esnafın geçim kaynağına engel olunduğunu söyledi.

Haberler 15.03.2021 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valilii, salgn nedeniyle halk arasnda Bit Pazar olarak bilinen ve 2nci el ürünlerin satld pazar hakknda 7 Haziran 2020 tarihinde kaldrma karar almt.

Kentte normallemeye dönülmesinin ardndan dün sabah Kouyolu Park alanna tezgh açmak isteyen pazarclar zabta ve polis ekiplerinin engeliyle karlat.

Yaklak 460 esnafn tezgh bulunan pazarclar, duruma tepki gösterirken esnaf adna konuan Diyarbakr Bit Pazar Esnaf Dernei Bakan Özgüner lkklç, yetkililerden pazar yeri talep etti.

Kimsenin kendilerine yardmc olmadn belirten lkklç, maddi imkn bulunmayanlarn Bit Pazarndan ceplerine uygun fiyatta ürün bulabildiini ifade ederek unlar söyledi:

Cumhurbakanmz Recep Tayip Erdoan, kendisi bizzat Diyarbakr Sur çi madurlarnn skntlarnn giderileceini söylemiti. Fakat Sur çi maduru olarak maduriyetimiz giderilmedi. Hangi yetkili mecraya gittikse ve bize denilenleri yaptksa da muhatap alnmadk. Buradaki esnaf, Diyarbakr Bit Pazar Esnaf Dernei üyeleridir. Bir dernein bu duruma gelmesini ve buradaki esnafn madur olmasn hiç kimse istemez. Yetkililerden maduriyetimizin giderilmesi hususunda yardm istiyoruz.

HAFTANIN BR GÜNÜNDE KURULAN BT PAZARINDA 460 ESNAF TEZGH AçIYOR

Bit Pazar esnaf olarak tüm yetkili belediyelere müracaat edip yer tahsisi talebinde bulunduklarn söyleyen lkklç Yaklak 4 yldr biz Kouyolu Parknn içerisinde pazarmz kuruyorduk. Ama imdi yerimiz olmadndan dolay pazarmz kuramyoruz. Haftann bir gününde kurulan Bit Pazarnda 460 esnaf tezgh açyor. Bu 460 esnaf kimse madur edemez. Biz burada bizlere yer verilmesinin dnda baka bir ey istemiyoruz. diye belirtti.

BT PAZARINA HAKMNDEN SAVCISINA KADAR HER KESMDEN VATANDA GELYOR

Diyarbakrda Bit Pazarnn kültür haline geldiini ve tarihi olduunu ifade eden lkklç, Bit Pazarna hakiminden tutun savcsna kadar her kesimden vatanda geliyor. Bit Pazar bir tarih haline gelmitir. Kimsenin bu tarihi bozmaya hakk yoktur. Her ilde olduu gibi burada da kuruluyor. Bütün belediye ve kamu kurulularna gittik. Fakat hiç kimse bizleri muhatap almad. Dernek olarak da gitmemize ramen muhatap alnmadk. Buradaki esnafn hiç mi kymeti yok? Yetkili mercilerin bizleri duymalar için ne yapmamz gerekiyor? Bizlerden ne yapmamz istiyorlar? eklinde konutu.

TÜM YETKLLERE GTMEMZE RAMEN HçBR SONUç ALAMADIK

Kendilerine çözüm gösterilmesini isteyen lkklç, Bizlerden ne istiyorlarsa yapmaya hazrz. Bizler maduriyetimizin girdirilmesini için yer tahsis edilmesini istiyoruz. Kurulan Bit Pazar 81 ilde olduu gibi Diyarbakrda da kuruluyor. Her tarafta 2 ya da 3 günde bir kurulan pazar biz haftann bir günü 4 saat kuracaz. Ayrca yer ücretimizi ve vergimizi de veriyoruz. dedi.

Yetkililerden destek isteyen lkklç, Sadece bir yetkilinin Diyarbakr Bit Pazar kurulmasna destek açklamasn bekliyoruz. Fakat Validen tutun tüm yetkililere gitmemize ramen hiçbir sonuç alamadk. Pazarmzn kurulmas için ne yapmalyz? ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git