Bitlis'te şehitler için tören

Bitlis'in Tatvan ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan Jandarma Teğmen Baki Koçak, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Çatışmada şehit sayısı 2’ye çıkarken, yaralanan 4 askerin tedavilerinin ise sürdüğü bildirildi. Şehit olan Jandarma Teğmen Baki Koçak (28) ile güvenlik korucusu Yücel Aki (29) için İl Jandarma Komutanlığı önünde tören düzenlendi. Şehiter memleketlerinde toprağa verildi.

Haberler 03.06.2021 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tatvan ilçesine bal Anadere köyü krsalnda düzenlenen Eren-11 ehit J. Asb. Kd. Üçv. Hakan Toydemir 2021-63 operasyonunda dün akam PKKl teröristlerle temas saland. çkan çatmada 1 korucu ehit olurken, 5 asker de yaraland. Yarallar, bölgeden alnarak Tatvan Devlet Hastanesine kaldrld. Tedaviye alnan yaral askerlerden Jandarma Temen Baki Koçak da doktorlarn tüm çabasna karn kurtarlamad. çatmann ardndan kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede yürütülen operasyonlarn devam ettii bildirildi.

VALLK AçIKLAMA YAPTI

Jandarma Temen Baki Koçakn ehit olmasnn ardndan Bitlis Valiliinden açklama yapld. Açklamada u ifadelere yer verildi: Bitlis Valilii l Jandarma Komutanl unsurlarnca, Bitlis ili Tatvan ilçesi Anadere köyü krsalnda icra edilmekte olan Eren-11 ehit J. Asb. Kd. Üçv. Hakan Toydemir 2021-63 operasyon faaliyeti esnasnda BTÖ mensuplar ile çkan çatmada; Bitlis l Jandarma Komutanl emrinde görevli kahraman 1 güvenlik korucusu ehit olmu, 5 jandarma personelimiz ise yaralanmtr. Yarallar Tatvan Devlet Hastanesinde tedavi altna alnmtr. Tedavi altna alnan yarallardan J. Tm. Baki Koçak yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak ehit olmutur. Yaral 4 personelimizin tedavilerine devam edilmekte olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadr. çatma bölgesinden kaçan BTÖ mensuplarn etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon icra edilmektedir. Yüce Türk milletine ba sal dileriz.

EHTLER çN TÖREN DÜZENLEND

ehitler için l Jandarma Komutanl önünde tören düzenlendi. Törene, Vali Oktay çatay, Van Jandarma Asayi Kolordu Komutan Tümgeneral Hüseyin Kurtolu, Cumhuriyet Basavcs Ali hsan Akdoan, l Jandarma Alay Komutan Tugeneral Nail lbey, Belediye Bakan Nasrullah Talay, l Emniyet Müdürü Yaman Arlar, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve ehitlerin silah arkadalar katld.

ehit Temen Koçak ve güvenlik korucusu Akinin Türk bayrana sarl cenazelerinin tören alanna getirilmesinin ardndan bir dakikalk sayg duruunda bulunuldu. Ardndan, ehitlerin özgeçmileri okundu. Dualarn okunmasndan sonra ehit Temen Baki Koçakn cenazesi helikopterle Mua, buradan da uçakla memleketi Yozgata, güvenlik korucusu Yücel Akinin cenazesi ise Tatvan ilçesine bal çekmece köyüne uurland. Güvenlik koruyucusu Akinin cenazesi burada klnan cenaze namazndan sonra gözyalar arasnda topraa verildi.

YOZGATA EHT ATE DÜTÜ

Koçakn ehit olduu haberi, Yozgatn Sarkaya ilçesine bal Söylemez köyünde yaayan babas evket ve annesi Keziban Koçak çiftine askeri yetkililer tarafndan verildi. 1i kz, 4 çocuklar olan çift, büyük üzüntü yaad. Ac haberi alan yaknlar ve komular, taziye için Türk bayra aslan eve akn etti.

Evladnn ehit haberini alan Koçakn babas evket Koçak, Vatan sa olsun, bir ölür bin diriliriz. Konumalarmzda ehit olacan söylemiti. Milletimiz sa olsun, vatan sa olsun dedi. Evli olan ehit Temen Koçakn cenazesi, ikindi namazndan sonra köyde klnan cenaze namaznn ardndan toparaa verildi.

Ana Sayfaya Git