Bitsin bu acımız

HDP il binası önünde, 2015 yılında üniversite eğitimi alırken PKK tarafından kaçırılan oğlu Mehmet için eylem yapan İmmihan Nilifırka, dağa götürülenlere çağrıda bulanarak, "Gelin devletimize teslim olun, ceza yok, sizi korkutuyorlar. Hepiniz gelin bitsin bu acımız" dedi.

Haberler 22.02.2022 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ) - HDP il binas önünde, 2015 ylnda üniversite eitimi alrken PKK tarafndan kaçrlan olu Mehmet için eylem yapan mmihan Nilifrka, daa götürülenlere çarda bulanarak, Gelin devletimize teslim olun, ceza yok, sizi korkutuyorlar. Hepiniz gelin bitsin bu acmz dedi.

ANNELERN EYLEM

PKK tarafndan kaçrlan olu Mehmet için HDP Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde oturma eylemine balad. 905 gündür süren eylemde Hacire Akar ile birlikte 34 aile çocuklarna kavutu. Evlat nöbeti, 264 ailenin evlat nöbeti sürüyor.

BTSN BU ACIMIZ

zmirde 2015 ylnda, Ege Üniversitesi Gazetecilik bölümü son snfta okurken 22 yanda daa kaçrlan olu Mehmet için stanbuldan gelip eylem yapan mmihan Nilifrka, 2,5 yldr HDPnin kapsnda haykrdklarn söyledi. Nilifrka, 2,5 yldr biz bu kapda haykryoruz, alyoruz ama bu HDPlilerin gözü kör olmu, kulaklar sar olmu ve bizden kaçyorlar. Bizim çocuklarmz nasl kaçrp götürdülerse öyle de getirsinler. Bütün partilere sesleniyorum, gelin bize destek olun bir olalm, HDP ve PKKdan evlatlarmz isteyelim. Yeter artk dayanacak gücümüz kalmad. Dadaki bütün çocuklara seslenmek istiyorum; korkmayn gelin, anneniz babanz burada sizi bekliyor. Gelin devletimize teslim olun, ceza yok, sizi korkutuyorlar. Hepiniz gelin bitsin bu acmz dedi.

Ana Sayfaya Git