Bizde Yeni Okul İstiyoruz!

Prefabrik okulda ders gören öğrenciler, kış aylarında su, elektrik ve ısınma sıkıntısı yaşadıkları için "Bizde yeni okul istiyoruz" çağrısında bulundu.

Haberler 20.09.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn eski Hani yolu üzerinde Büyükakören köyüne bal Aksalkm mezrasnda 21 örencisi bulunan Aksalkm Köyü lkokulu, eskidii ve yklma tehlikesi olduu için 4 yl önce boaltld. Okul bir süre sonra yklma tehlikesi olduu gerekçesiyle yktrlrken, örencilerin eitimlerine devam edebilmesi için bahçesine birer derslikli iki prefabrik ile iki adet prefabrik tuvalet yerletirildi. Yklan okulun molozlarnn bahçe içerisinde kald, fosseptik çukurunun açk olduu alanda prefabriklerde ders gören örenciler büyük güçlükler çekiyor. Su, elektrik ve k aylarnda snma problemi yaanan prefabriklerde eitim gören örenciler, tuvaletlerinin temizliini bile kendilerinin yaptn belirterek, örenciler yeni bir okul yaplmasn istedi.

Yeni okul istiyoruz

Dördüncü snf örencisi eval Erdal, okul bahçesindeki molozlar yüzünden okulun arka tarafnda oyun oynadklarn söyledi. Erdal, Dier tarafta oynuyoruz. Hocalar bize orada oynamamz söylüyor. Dier tarafta oynayn buras tatr düüyorsunuz diyorlar. Snflarmz kalabalk. Yeni bir okul istiyoruz. Üç katl bir okul olmasn istiyorum. Prefabrik tuvaletleri kullanyoruz. Dördüncü snf örencileri tuvaleti ykyor dedi.

Tuvaletleri biz ykyoruz

Dördüncü snf örencilerinden Diyar Umutlu, kn sobayla sndklarn ve tuvalet temizliini de arkadalaryla birlikte yaptklarn belirtti. Umutlu, Sobayla snyoruz. Odunlar öretmenimiz getiriyor. Tuvaletlerde su çok az geliyor. çocuklar temizliyor tuvaletleri. Biz temizliyoruz. Frçayla temizliyoruz tuvaletleri. Yerimiz olmad için bahçedeki aacn altnda oynuyoruz. Yeni bir okul yaplmasn istiyoruz. Büyük bir okul yaplmasn istiyoruz. Büyüyünce öretmen olup çocuklara ders vermek istiyorum dedi.

Sobay öretmenimiz yakyor

Dördüncü snf örencilerinden Müslüm Umutlu, kn sobayla snmaya çaltklarn anlatarak, Sobay öretmenlerimiz yakyor. Oyun alanmz o aacn önü. Buras hep ta olduundan orda oynuyoruz. Tuvalet suyu biraz yava akyor. Tuvalet temizliini biz yapyoruz. Frçay alyoruz hepsini temizliyoruz. Arkadalarm da yardm ediyor. Büyüyünce öretmen olmak istiyorum ifadelerinde bulurdu.

Konteynrda ders görüyorlar

Büyükakören Köyü Muhtar Mustafa Aslan ise eski binann 2-3 yl bo kaldn anlatarak, 2-3 yldr bu konteynrlarda ders veriyor hocalar. imdi yktk yeni bir okul yaplmasn istiyoruz dedi. (HA)

Ana Sayfaya Git