Bize rahat vermiyorlar

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 177 aile, 463'üncü günde de HDP binası önündeki oturma eylemlerini sürdürürken, Emine- Şeyhmus Kaya çifti, 2015'te Lice ilçesinde kaçırılan polis memuru oğulları Vedat Kaya (28) için koronavirüs nedeniyle Mardin'deki evlerinde eyleme devam ediyor. Şeyhmus Kaya, bir gün çocuklarına kavuşacakları ümidiyle yaşadıklarını belirterek, "Derik'te yaşıyordum. Beni suyumdan, toprağımdan, evimden, bağımdan, bahçemden ettiler. Orada bana rahat vermediler. Mardin merkeze geldim" dedi.

Haberler 08.12.2020 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan Mehmet Akar, geçen yl 21 Austosta ortadan kayboldu. Akarn annesi Hacire Akar, 1 gün sonra HDP Diyarbakr il binas önüne geldi. Olunun HDPliler tarafndan daa kaçrldn söyleyen anne Akar, il binas önünde oturma eylemi balatt. Eylemin 3üncü gününde ortaya çkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandrld. Oluna kavuup, eylemine son veren Hacire Akar, çocuklar kayp annelere çarda bulundu. Akarn çocuuna kavumas, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan aileler için umut oldu. Akarn çarsyla harekete geçen çocuklar kayp aileler, geçen yl 3 Eylülde HDP il binas önünde oturma eylemine balad. Aileler, oturma eylemlerini sürdürürken, 24 Temmuz 2015te Lice ilçesinde yol kesen PKKl teröristlerce kaçrlan polis memuru Vedat Kayann annesi Emine ile babas eyhmus Kaya, yaklak 9 ay sürdürdükleri eyleme salgn nedeniyle evde devam etmek zorunda kald. eyhmus Kaya, oullarnn kaçrlmasnda HDPlilerin parmann olduunu ve suçlularn cezalandrlmas gerektiini söyledi.

BASKI VE TEHDTLERLE EVN TERK ETT

Terör örgütü yandalarnn bask ve tehditleriyle Derik ilçesinden Mardine geçmek zorunda kaldklarn belirten eyhmus Kaya, HDPli milletvekillerine seslenerek, Devletin maan almyor musun? Senin ne farkn var polisten, dier memurlardan? Senin de farkn yok. Niye gelip seni kaçrmyor? Sen onlardan yanasn, sen onlara yol gösteriyorsun. Sen orada maan alyorsun. Gelip benim olumun yolunu kesiyor. 30- 40 tane terörist, HDP ile Licede olumu kaçryor ve 6 senedir ben olumdan haber alamyorum. Bu Allahtan reva m? diye konutu.

O TERÖRSTLER MECLSTE DURDUU SÜRECE OLUMDAN HABER ALAMAM

Bir gün oluna kavuacan söyleyen eyhmus Kaya, sözlerini öyle sürdürdü:

Olum ehit mi, sa m? Bilmiyorum. O teröristler Mecliste durduu zaman ben olumdan bir haber alamam. Ben Derikte oturuyordum. Beni suyumdan, topramdan, evimden, bamdan, bahçemden ettiler. Orada bana rahat vermediler. u anda Mardin merkeze geldim. Ankaraya gittim, Diyarbakra gittim. Bütün insan haklar dernekleriyle görütüm. Bize somut hiçbir delil vermediler. Sa olduklarn söylüyorlar. Nereye kadar sadr? Bir hayvan o maaraya koysan yaamaz. çocuuma bunlar yapanlarn cezalandrlmasn istiyorum. u anda Mardinde bile bizi takip ediyorlar. Benim ne iim var Mardin merkezde? Benim köyüm var, suyum var, her eyim var. Bunlar orada yaam hakk vermediler bana. PKKllar, brakmadlar bunu. Ne suçumuz vard? nsanlar gelip HDP il binasnda imdat, imdat diye baryor. Bunlar sanki keyfinden mi oraya geliyor? Onlarn parma var, diye insanlar geliyor. Bu adamlarn mutlaka cezalandrlmasn istiyorum ve bu milletvekillerini de Meclisten kovsunlar. Bunlarn devlete bir yarar yok. Ailemin kannn son damlasna kadar PKK ve HDPye kar mücadele edeceiz. Ben buradaym gelsin PKKllar. Esas Kürt biziz. O Meclisteki teröristler de Kürtleri temsil etmiyor.

Ana Sayfaya Git