Bizler şu anda Türk dünyasının Doğu Akdeniz'deki temsilcileriyiz

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'nin Türk dünyasının Doğu Akdeniz'deki temsilcisi olduğunu belirterek, verdikleri mücadelenin hem Kıbrıs Türk halkının kendi geleceği ve güvenliği hem de "Türk dünyasının bir mücadelesi" olduğunu söyledi.

Haberler 23.10.2021 - 11:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara

Tatar, Cumhurbakanl letiim Bakanlnn ev sahipliinde Köklü Geçmi, Güçlü Gelecek temasyla stanbulda düzenlenen Türk Konseyi Medya Forumunun açlnda katlmclara hitap etti.

Karaba zaferinden dolay tüm Azerbaycan halkn kutlayan Tatar, Onlarn zaferi bizim zaferimizdir. dedi.

Tatar, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann da desteiyle Karabadaki zaferin tüm Türk dünyasnn zaferi olduunu vurgulad.

Türk Konseyinin güçlü olmasnn ve Türk dünyasnn birlik ve beraberliinin önemine iaret eden Tatar, Bizler u anda Türk dünyasnn Dou Akdenizdeki temsilcileriyiz. ifadesini kulland.

Tatar, Dou Akdenizde medeniyetler çatmas ad altnda Kbrs Türk halkn yok etmek isteyenlere kar direndiklerini ve Türkiyenin de desteiyle varlklarn sürdürdüklerini dile getirdi.

Kbrsta verdikleri mücadeleye deinen Tatar, Bizim arzu ve isteimiz, Kbrsta bir anlamann olabilmesi için barn sürmesidir. Bunun için iki devlet arasnda bir anlama lazm. diye konutu.

KKTCnin köklü bir devlet olduunun altn çizen Tatar, KKTCnin kalknm, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnna ramen gelimi turizm, eitim ve sanayi sektörüyle gelecee özgüvenle bakabilen bir noktaya geldiini vurgulad.

Tatar, u anda verdiimiz mücadele esas itibaryla hem Kbrs Türk halknn kendi gelecei, güvenlii, varolu mücadelesi, ayn zamanda da Türk dünyasnn bir mücadelesidir. dedi.

KKTC Cumhurbakan Tatar, herkesin birtakm beklentilerinin bulunduunu ancak Kbrs meselesi söz konusu olduunda sevgi, ortak tarih, kültür ve geçmiin kendilerini kaynatran ve yaknlatran önemli olgular olduunu ifade etti.

Bu gibi toplantlarla gençler arasnda daha da yaknlamann salanacana dikkati çeken Tatar, gelecek yllarda KKTC olarak da Türk dünyasnn saygn ve önemli bir parças olacaklarn dile getirdi.

Tatar, bugünkü forumda Türk dünyasnn gelecei ve daha da yaknlamasnn, sosyal medya ve dier iletiim becerileriyle nasl salanacann masaya yatrlacan kaydetti.

Ana Sayfaya Git