Bizleri dövdüler!

Diyarbakır'da çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen 235 ailenin evlat nöbeti, 763'üncü günde de sürüyor. 2015 yılında hukuk okuyan oğlu Mikail'in kaçırıldığını belirten Yusuf Erdinç, HDP'den evladını istediği için darp edildiğini öne sürerek "Eşimle bizi dövdüler, bu merdivenden aşağıya itelediler, buraya kadar yuvarlandık. O günü hiç unutmayacağım" dedi.

Haberler 05.10.2021 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr l Bakanl binas önünde 3 Eylül 2019da balayan evlat nöbetinde 763üncü güne girildi. 235 aile, terör örgütü PKKnn çocuklarn kaçrdn belirterek evlatlarna, gelin, teslim olun çarlar yapyor. Yaklak 2 yl önce balayan oturma eylemlerinin sonunda 32 aile, evladna kavutu.

2015te Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuyan olu Mikailin kandrlarak daa kaçrldn söyleyen Yusuf Erdinç, ei Gevez Erdinç ile birlikte Vann Gürpnar ilçesinden gelerek evlat nöbetine katld. Olunun elinden kaleminin alnp yerine silah verdiklerini belirten baba Erdinç, burada dövülüp merdivenden aa itildiklerini dile getirdi.

BAK OLUM, YANLI YOLDASIN

Erdinç, unlar söyledi:

Olum stanbulda, Marmara Üniversitesinde hukuk okuyordu, HDP olumun elindeki kalemi krd buraya getirdiler, sonra daa çkarp eline silah verdi. u an olum Suriyede, öyle biliyorum. 2015te eim ile olumun peinden buraya geldim. Olumu istedim, bana dediler ki; olunun kodu nedir? Dedim ki; ne kodu? Siz kahramansnz dediler. Dedim; ne kahraman? Eer kahramanlk böyleyse, böyle kahramanlk yerin dibine batsn, el alemin çocuklarn alp daa kaçryorsunuz, bir de kahramansnz diyorsunuz. Kavga ettik, eimle bizi dövdüler, bu merdivenden aaya itelediler, buraya kadar yuvarlandk. O günü hiç unutmayacam. Yaklak 3 yl buraya geldim, olumun peini brakmayacam, gelene kadar brakp gitmeyeceim. Oluma çar bak olum, yanl yoldasn. Oras senin yerin deil, senin yerin burasdr, Türkiye Cumhuriyetidir. Gel kurban olaym. Gittiin günden beri peini brakmadm, brakmayacam da. Sen gelene kadar buray terk etmeyeceim.

Ana Sayfaya Git