Bölgede adliye mahkemeleri!

DÜ’de ‘Bölge Adliye Mahkemelerinin Görev ve İşleyişi’ konulu konferans düzenlendi

Haberler 08.12.2021 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Bölge Adliye Mahkemelerinin Görev ve leyii adl konferans düzenledi.

Moderatörlüünü Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ör. Üyesi Ömer Ergünün yapt konferansta Dicle Üniversitesi Rektör Yardmcs Prof. Dr. Ezeli Azarkan, tecrübelerini örencilerle paylat. Prof. Dr. Azarkan, hayata dair bilgilerini örencilerle paylamaktan ve konferansn düzenlemesinden dolay teekkürlerini iletti.

GÖREV VE LEY

Yaadklar tecrübeleri örencilerle paylaan Bölge Adliye Basavcs rfan Ylmaza ise Bölge Adliye Mahkemelerinin, genel anlamda, ileyiini anlatarak, Mahkemenin Görev alannn kanunda ve HSKda belirlendiini, ifade etti. Kurumda yaklak 25 yllk geçmii olduunu aktaran Ylmaz, genel anlamda hakimlik ve savclk, hukukçuluk meslei ile ilgili olarak tecrübelerini örencilerle paylaarak yaklak olarak, 30 dakikalk sunumundan sonra, örencilerden gelen sorular cevaplad.

BÖLGE ADLYE MAHKEMES

Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ör. Üyesi Ömer Ergün, programda, Bölge Adliye Mahkemelerinin Görev ve Yetkilerine ilikin olarak, 2004 ylnda kanununun çkt ancak, Bölge Adliye Mahkemelerinin faaliyete geçmesi, 2016 ylnda olduunu ifade ederek, Bölge Adliye Mahkemeleri, birinci derece mahkemelerinin vermi olduu kararlarn, istinaf bavurularn incelemekle yetkili üst derece mahkemeleri olduunu ve Bölge Adliye Mahkemeleri ilk derece Mahkemeleri ile Temyiz kanun yolu arasnda yeni bir kanun yolu olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git