Bölgenin en büyük köpek bakım evi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde sokak köpekleri getirilerek sağlıklaştırılıyor.

Haberler 28.07.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölgenin en büyük ve Türkiye 2inci büyük köpek bakm evi olan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Salk leri Daire Bakanlna bal Hayvan Bakmevi ve Rehabilitasyon Merkezinde Sokak köpekleri getirilerek salklatrlp, kuduz açlar yaplp ve küpe takldktan sonra doaya braklyor.

Yaklak 800 kapasiteli köpek barnana getirilen köpekler, ksrlatrlyor, cip taklyor, kuduz as yaplyor, hastalkl köpeklere müdahale ediliyor.

10 yldr hizmet verdiklerini belirten Veteriner Salk Teknikeri eyhmus Yldz, kurulu amaçlarnn il ilçelerde sorunlu, etrafa salk açsndan zarar tekil edecek hayvanlar toplayp rehabilitasyondan geçirdiklerini söyledi.

Yldz, Burann kurulu amac gerek merkezde olsun, gerek ilçelerde olsun, sorunlu babo etrafa salk açsndan zarar tekil edecek hayvanlar toplayp yaral olarak buraya gelen hayvanlar rehabilitasyondan geçiriyoruz. Sonra bunlar ksrlatryoruz, daha sonra çipli küpe takyoruz iç parazitlerini kuduz asn yaptktan sonra yasa gerei hayvanlar nereden almsak tedaviden sonra tekrar oraya brakyoruz. Hayvan bakm evi ve rehabilitasyon merkezi hem kapasite olarak hem çalma olarak hem de verim açsndan bölgede birinci sradayz, Türkiyede ise 2nci sradayz. Hem hayvan severlerden hem de halkmzdan olumlu tepkiler almaktayz.

lk kapasite kurulduunda 700 hayvann olduu ve bir ek çalma yapldktan sonra bu 800e çkarldn ifade eden Yldz unlar söyledi:

Daha sonra buraya kedi bakm evi ekleme yaptk. Özellikle dardan kazada yaralanan kediler getirilerek tedavi yapldktan sonra ksrlatryoruz onlar da ayn ekilde doaya brakyoruz. u anda burann kapasitesi 800 hayvandr, u anda elimizde 350 tane köpeimiz var. Yaklak 20 tane de kedimiz var burada. ster belediyemize 153e ister bize gelen ihbar dorultusunda gelen köpekleri önce biz belli bir bölüme alyoruz. Bölümlere dii ve erkek diye ayr ayr brakyoruz. çiftlemelerini önlemek için tedbirimizi alyoruz. Bir hafta 10 gün bekletiyoruz köpek belli bir rehabilite geçirdikten sonra köpee operasyon salonunda operasyonla ksrlatryoruz. Alarn yapyoruz, 10 gün geçtikten sonra bir iki hafta beklettikten sonra onlar doaya brakyoruz. Kazada yaralanan bir hayvan gelmise bir aya kesilecekse bir ayan kesiyoruz, artk o hayvan kendi kendine yaamn sürdüremedii için bizim burada onlar için bölümlerimiz var, bu bölümlerde hayvanlar ölene kadar burada bakmn yapyoruz.

insanlar hayvanlara zarar vermedii ekilde hayvann insana zarar dokunmaz

Yldz, Sabah mesaimiz baladnda temizliimizi yapyoruz köpeklerin altn temizliyoruz. Yemeklerini veriyoruz, sularn deitiriyoruz. Öleye doru 7nci Kolordudan, deve geçidi askeriyesinden bize yemek geliyor. Yemek geldikten sonra havalar scak olduu için günde 2-3 defa sularn deitirmek zorunda kalyoruz. Vatandalarmz darda küpeli hayvan gördüklerinde sakn korkmasnlar bunlarn kuduz alar yaplm, iç parazitleri yaplm, insanlar hayvanlara zarar vermedii ekilde hayvann insana zarar dokunmaz. A yapmadan brakmyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git