Bölgenin ilk Living Lab Merkezi kuruluyor

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, bölgede bir ilke imza atarak, ilçede Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi yapılacağını müjdeledi.

Haberler 29.07.2021 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Göreve geldii günden bu yana birçok farkl projelere imza atan Kaymakam Beikci, bu kez bölgede ilk ve tek özelliine sahip Teknoloji ve novasyon Merkezini Fabrika Mahallesine kuruyor. Yeniehir Belediyesi tarafndan kurulacak olan Living Lab Teknoloji ve novasyon Merkezinde fikri olup gerçekletirme imkan olmayan giriimcilere ücretsiz olarak üretim, aratrma ve i gelitirme imkan sunuluyor.

BÖLGENN LK MERKEZ OLACAK

Kurulacak olan Living Lab Teknoloji ve novasyon Merkezi ile ilgili açklama yapan Kaymakam Beikci, giriimci gençlerin yeni teknolojik, ürün ve hizmetleri uygulamal olarak tecrübe edeceini ve üretim, aratrma ve i gelitirme imkan bulacaklarn söyledi. Kaymakam Beikci, Biliim teknolojisine eilimli gençlerimiz ile teknolojik yenilikleri buluturmak amacyla her geçen gün farkl projelerimizi tasarlyoruz. Teknoloji ve novasyon Merkezi Projemizde bu farkl projelerimizden biridir. Bu projemiz ayn zamanda bölgenin ilk Living Lab Teknoloji ve novasyon Merkezi olacaktr. Fabrika Mahallesinde kurulacak olan merkez içerisinde kafeteryadan radyo frekans tanmlama odasna, birçok alan yer alacak giriimci toplant odalar, giriimci sergi alanlar, biliim snf, kuluçka merkezi, bireysel kuluçka merkezi, skype görüme odalar, akll ev, showroom, game box, eitim alanlar, sosyal alanlar, tasarm atölyeleri, DF, designer, pro ve elektro laboratuvarlar ve teknik birimler bulunmaktadr. Gençlerimiz hem teknolojiyle donatlm snflarda ders görecek hem de kendi teknolojik tasarmlarn yapabilecekler dedi.

Ana Sayfaya Git