Bölgesel politika üretmeli

Diyarbakır DTSO'da, 21 Ekim'de yapılacak Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için "Birlikte Diyarbakır Girişimi" sloganı ile Mehmet Kaya startı verdi.

Haberler 21.09.2017 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Toplumsal Aratrmalar Merkezi (DTAM) Bakan Mehmet Kaya, 21 Ekimde yaplacak Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Bakanlna (DTSO) seçimlerinde, aday olduunu açklad. Kaya, seçilmesi halinde 4 yllk görev süresince uygulamaya koyacaklar hedef ve çalmalar hakknda bilgi verdi.

BLKTE DYARBARI

Birlikte Diyarbakrz Giriimi7 olarak 21 Aralkta yaplacak seçimlerde, DTSO Bakanlna adayln açklayan Mehmet Kaya, birlikte hareket ettii arkadalarn tanttktan sonra yapt konumada, Ülkemizde 15 Temmuz darbe giriimi ve sonrasnda gelien OHAL ortamnda, gerek kamuda gerekse sivil alanda sorunlarn younlat bir dönemde oda seçimlerini gerçekletiriyoruz. Ortadouda devam eden sava, Türkiyeyi ve özellikle de bölgemizi ekonomik, sosyal ve siyasal açdan etkilemektedir. Yllardr devam eden Kürt sorununun çözümsüzlüü, yaamn her alannda olduu gibi ekonomik sorunlarnda büyümesine sebep olmutur.

Bölgesel politika üretmeli

Tüm bu sorunlar ekonomik alanda, üretim rakamlarnda, d ticarette, ihracatta, yabanc yatrmlarnda, istihdam ve satn alm gücünün azalmasnda etkisini gösteriyor. Türkiye ekonomisinde katma deer üretiminin gelimesi, istihdamn arttrlmas ve daha güçlü bir ekonominin yaratlmas ticaret ve sanayi odas gibi i dünyasn temsil eden güçlü kurumlarn varl ve destei ile salanabilecektir. Ticaret ve Sanayi Odalarnn yerelin güçlendirilmesi, iletmeler ve i dünyasnn birlikteliinin salanmas, kamunun ekonomik alandaki yatrmlarnn desteklenmesi, sürdürülmesi ve ayrca sivil alanda ekonomiye ilikin etkin projeler ve politikalar üretilmesinde çok ciddi katklar bulunmaktadr dedi.

Adaylmz açklyoruz

Kaya, çinden geçtiimiz bu zor günlerde odalara düen görevler ve sorumluluklar da artyor. Özellikle bölgemiz gibi ekonomik, siyasal ve sosyal alanda sorunlarn younlat bir bölgede, ticaret ve sanayi odalarnn yereli temsil gücü, karar alma mekanizmalarna aktif katlm ve bölgesel düzeyde etkin politikalar üretmesi gerekmektedir Bizler her zamankinden daha çok birlik ve beraberlie ihtiyaç duyduumuz bu süreçte Oda seçimlerine i insanlarmz temsil eden sivil toplum kurulularmzn güçlü destei ile hazrlanyoruz. Bu birliktelii salamak için her meslek grubundan herkesimden katlmn saladmz güçlü bir ekip ile Birlikte Diyarbakr.Giriimi olarak adaylmz açklyoruz. Amacm Kurumsal kimlii güçlü, ulusal ve bölgesel düzeyde karar alma mekanizmalarna katlan, faaliyetleri ile referans gösterilen, bölgesel düzeyde temsil gücü olan bir ticaret ve sanayi odas yaratmaktr diye konutu.

Projelerini sralad

Konumasnn son bölümünde ise seçimleri kazanmalar halinde ise hayata geçirecekleri projeleri öyle sralad:

Bu amaca ulamak için 4 yllk hizmet dönemi içinde yereldeki güncel ihtiyaçlara göre planladmz projelerimiz; DTSOya üyelerinin ve kentin sorunlarna etkin projeler, politikalar üretebilecek ve i insanlarnn demokratik, katlmc bir yönetiim anlay ile katlmnn saland bir kurumsal bir kimlik kazandrmak. Bunun için kurumsal hizmet birimleri ve güçlü bir insan kayna oluturmak ve çok fonksiyonlu, ihtiyaçlara cevap verebilecek yeni bir hizmet binas ina etmek, yereldeki dier kurulularn ibirliinde üye danma birimi, proje gelitirme ve danmanlk birimi, yatrm destk ofisi, istihdam destek ofisi gibi kurumsal hizmet birimlerini oluturmak, kentin ürün ve hizmet ihracatn gelitirmek, ortadouda rak, suriye ve iran ile sürdürülebilir ibirlikleri salamak ve yeni pazarlar yaratmak için d ticaret ve ihracat gelitirme merkezi kurmak, DTSO bilim, eitim vakf n aktif ve özerk hale getirerek, yereldeki ilgili yaplarn ibirliinde bölgesel ihtiyaçlar karlayacak ekilde bir üniversite kurmak, Diyarbakr ekonomi kongresi düzenlemek, sanayi odas kurmak, makro ve ihtisas organize sanayi bölgesi kurmak, mobilya ve ev dekorasyon merkezini kurmak, lojistik merkezi kurmak, bata Irak, Suriye ve ran olmak üzere baz ortadou ülkelerinde temsilcilik ve dernekler kurmak.

Ana Sayfaya Git